[quote style=”1″]Daca v-ati plictisit de supele clasice si doriti ceva mai interesant, va propun pentru astazi o ciorba de legume cu arome mediteraneene – ciorba de legume cu busuioc. Vom folosi busuiocul proaspat. Daca nu aveti, desi se gaseste in aproape orice supermarket, puteti folosi si busuioc uscat. Dar, daca va place aroma, va sfatuiesc sa incercati sa il cresteti intr-un ghiveci. Este foarte gustos proaspat si e bine sa il ai intotdeauna la indemana.[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 350 g fasole boabe
- 250 g fasole verde
- 2 dovlecei
- 500 g rosii
- 3 catei de usturoi
- 125 g paste mici pentru supa
- 1 legatura patrunjel
- 150 g parmezan
- 3 linguri ulei de masline
- 2 fire busuioc proaspat
- piper si sare
[/list]
Pregatesti asa:
1. Alegi si speli fasolea alba si o fierbi, schimband apa de 2 ori, la interval de 20 de minute.
2. Cureti si speli legumele ramase. Tai morcovii si dovleceii in rondele subtiri, fasolea in bastonase de 3-4 cm, ceapa marunt, iar cartofii si rosiile in cuburi.
3. Pui la fiert morcovii, ceapa si cartofii, in 1,5 litri apa cu o lingurita rasa de sare. Cand dau in clocot, acoperi partial cratita si le lasi sa fiarba la foc mic, 20 de minute.
4. Adaugi fasolea alba, fiarta in prealabil, fasolea verde, dovleceii, rosiile si, dupa 5 minute, pastele.
5. Cand toate legumele au fiert, stingi focul, pui usturoiul curatat si zdrobit, patrunjelul si busuiocul tocate fin, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Repartizezi ciorba in farfurii si o aduci la masa impreuna cu parmezanul ras, pentru ca fiecare sa-si presare dupa dorinta.
Daca doresti o ciorbita mai acra, poti adauga fie bors, in ultimele minute de fierbere, fie sare de lamaie ori otet, la sfarsit. La prepararea acestei ciorbe poti folosi orice combinatie de legume.
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare