Ingrediente:
1 pui intreg taiat in bucati mari (aripi, copane, etc.)
1 lingura de sare
1 ceapa
2 tulpini de telina
orice varietate de legume iti place (morcov, cartof, pastai verzi, ardel rosu)
1 lingurita de tarhon
1 lingura de patrunjel tocat
3 linguri de smantana
zeama de la o lamaie/otet/250 ml de bors
Mod de preparare:
Acopera puiul cu apa rece intr-un vas adanc, pune sarea si lasa sa fiarba. Atunci cand incepe sa se adune spuma, indeparteaz-o cat de bine poti, redu flacara si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute.
Adauga ceapa tocata, telina si piperul. Lasa sa mai fiarba inca jumatate de ora sau pana cand carnea este gatita.
Daca alegi sa folosesti bors, fierbe-l intr-un alt vas si da-l in clocot o data.
Intre timp pregateste legumele (toaca-le) si adauga-le in ciorba. Adauga tarhonul si patrunjelul si mai lasa sa fiarba inca 10 minute.
Poti adauga smantana (amestecata cu zeama de la lamaie, daca iti place sa fie mai acru) in ciorba spre final si opreste focul. Ciorba de pui este gata de a fi savurata!