• Contact
duminică, 15, iunie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Lifestyle

Risotto

22/04/2013
in Lifestyle
Timp de citire:3 mins read
A A
0
Risotto
0
Distribuiri
3
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp

Risotto

[quote style=”1″]Risotto nu e doar numele generic al orezului in italian? (din riso) ci un mod unic si distinct de a-l prepara. Dens, cremos, risotto-ul nu se poate confunda nici cu orezul asiatic – uscat si desfacut bob cu bob – si nici cu pilaful pentru ca, în ciuda aparentelor, sub aspectul cleios si lipicios se ascund boabele de orez cu miez al dente.

ArticoleSimilare

A fost aprobat actul normativ prin care se prelungește limitarea adaosului comercial la unele alimente de bază și adaugă noi produse la lista existentă

Luna aceasta, în județul Brăila vor fi distribuite 15.894 pachete cu alimente acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate

Deputatul Popa îi asigură pe legumicultorii din Vișani de sprijinul său necondiționat

Principala caracteristica a unui risotto este fierberea prelungita a boabelor de orez  scurt si rotund, prin adaugarea treptata a lichidului, supa sau vin.

Astazi va povestesc cum se face o varianta de “risotto”, varianta care se inscrie in regula general valabila si acceptata de diferitele variante gastronomice.

Desemenea, foarte importanti sunt pasii necesari pregatirii.[/quote]

Ingrediente:

[list style=”check”]

  • 2 cani de orez cu bob rotund
  • 3 cani supa
  • 8 linguri ulei de masline
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • Ardei gras rosu
  • 1 lingurita de unt gras
  • 50 grame de parmezan ras
  • Piper

[/list]

 

Mod de preparare:

Pasul 1.

Se pun 6 linguri de ulei, intr-o tigaie, cratita, ceaun sau, ma rog, ce aveti pe acasa si stiti folosi. Eu am optat pentru ulei de masline extravirgin, presat la rece. E bine sa folositi mereu astfel de ulei, pentru ca cel de turte de masline este procesat chimic. Sa da la foc potrivit, pentru a se incinge.

Pasul 2.

Se pun in uleiul incins, ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras rosu, pe care, fireste le-ai taiat deja in cubulete si se lasa la calit. Nu uita, focul sa fie potrivit. Pentru plita cu inductie, aproximativ 120 – 140 grade. Se lasa la odihna dupa calire.

Pasul 3.

Se pune orezul spalat intr-o apa, in alt vas cu putin ulei si se amesteca aproape mereu, pana cand orezul devine sticlos.  Este important sa nu fie spalat in mai mult de o apa, pentru ca se elimina amidonul care da textura cremoasa preparatului. Caracteristic risotto-ului, este orezul cu bob rotund si scurt, asa ca aveti grija ce fel de orez folositi.

Pasul 4.

Cand orezul a devenit sticlos, adaugati un pahar de vin alb si sec. Se lasa sa se evapore vinul. Vinul trebuie sa fie de calitate, pentru ca, daca vinul este o posirca si prevaratul va deveni cam la fel, calitatea mancarii pregatite este strans legata de calitatea vinului folosit. Musai sec, ca daca e dulce, am incurcat retetele!

Pasul 5.

Una din etapele principale ale preparatului este supa. O supa simpla se face din 1 morcov, 1 ceapa si 1-2 tulpini de telina , plus cateva frunze de telina. De aici putem da drumul fanteziei si gustului personal, asa ca va las sa reflectati la ce mai puteti adauga.

Supa trebuie pregatita cu cel putin 30 de minute inainte si apoi tinuta la flacara foarte mica pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Nu este o greseala daca adaugam, la final, un cubulet de concentrat de supa de legume sau de pasare.

La fel de bine putem folosi doar sare.

Ramasesem la vinul care s-a evaporat intre timp, asa ca adaugam cate un polonic de supa, amestecand foarte des.

Atentie: in timpul gatirii orezul isi mareste volumul, ajunge aproape dublu.

Cand orezul este gata, adaugam ingredientele calite, se amesteca si se stinge focul. Se adauga o jumatate de lingurita de unt si parmezan ras fin, se amesteca iar si se lasa la odihna, acoperit.

Orezul este gata atunci cand bobul este inca tare pentru ca la final trebuie sa fie “al dente”, daca s-a rascopt, am ratat preparatul.

Se serveste la scurt timp de la adaugarea untului si a parmezanului. Bautura potrivita langa risotto este vinul, la fel cu cel adaugat in preparat, daca fireste v-a mai ramas, daca nu, un altul de aceeasi calitate.

Pofta buna!

 

Sursa: Retete Culinare

Etichete: ardeiceapamorcovorezparmezanpiperretetareteterisottosupatelinauleiuntvin
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Reprezentanta județului Brăila s-a clasat pe locul 2 la Campionatul Național de Fotbal Unificat în 7 fete 15/06/2025
  • ”BOOM BOOM” și ”Princess”, câștigătorii ediției a X-a a Concursului național ”Majorette Fest Dance” de la Brăila 15/06/2025
  • Locuri de muncă vacante în județul Brăila 15/06/2025
  • Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” – demonstrație de excelență la Ziua Distinșilor Vizitatori, în cadrul exercițiului multinațional „SABER GUARDIAN 25” 15/06/2025
  • Tânăr din Spiru Haret, condamnat la un an de închisoare pentru infracțiunea de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu 14/06/2025
  • Activități preventive de educație rutieră desfășurate la școala din comuna Șuțești 14/06/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version