Actualitate

Galerie foto: Premierea excelentei in educatie

Galerie foto: Premierea excelentei in educatie

Vineri după amiază, de la ora 16.30, în Sala Mare a Teatrului Maria Filotti din Brăila a avut loc a șasea ediție a Premiilor de excelență în învățământul brăilean. Anul acesta au fost premiați 96 de elevi cu rezultate deosebite la concursurile internaționale și naționale, cei mai mulți dintre ei fiind de la Liceul cu Program Sportiv.

Pe lângă sumele de bani primite din granturile oferite de Primăria Brăila și Consiliul Județean Brăila, elevii și profesorii premiați au primit câte o diplomă și câte un buchet de flori. Festivitatea de premiere a fost oficiată de primarul Marian Dragomir, președintele CJ Brăila Francisk Iulian Chiriac și inspectorul școlar general Cătălin Canciu.

Premierea de anul acesta a adus și unele nemulțumiri în rândul elevilor care au obținut medalii la sporturile de echipe, care au primit premii la jumătate față de cei de la sporturi individuale. Astfel, componentele echipelor de handbal fete gimnaziu au primit câte 800 de lei pentru locul III la ONSS, echipa de fete juniori II medaliată cu argint la Campionatul național a primit câte 1600 lei, ștafeta de 4×100 metri clasata pe locul 2 la campionatul național de juniori a primit tot câte 1600 lei, ehipa de fotbal a LPS Brăila ocupantă a locului 3 la ONSS gimnaziu a primit câte 800 de lei, iar echipa de handbal fete liceu de la LPS Brăila a primit câte 800 de lei pentru locul 3 la ONSS liceu.

Vedetele premierii de vineri au fost Radu Andrei și Alex Tatomir, ambii de la Colegiul Nicolae Bălcescu, cu premii internaționale, care au primit câte 9600 lei. Cu aceeași sumă a fost recompensată și Irina Nicoleta Păun, pentru locul 3 la Olimpiada Internațională de limba franceză, dar și Iulia Nicoleta Banaga, Alexandru Iconaru și Andreea Caracudă, toți de la LPS Brăila, cu performanțe la nivel național la atletism. Iulia Banaga și Alexandru Iconaru n-au fost prezenți la festivitatea de premiere, fiind în cantonament.

Cu câte 4800 de lei au fost recompensați elevii care au obținut locul I la concursuri naționale. Aici au fost premiați: Andreea Simina Moroianu, Bianca Toader, Robert Simion și Andreea Dinu, toți de la Liceul cu Program Sportiv Brăila. Tot locul I la concursuri naționale au ocupat și Ștefania Andreea Ion de la Colegiul Național Nicolae Bălcescu, la concursul național de geografie, Alexandru Lupu de la Colegiul economic Ion Ghica, la concursul de limba rusă, Diana Maria Nedelcu de la Școala gimnazială Al. I. Cuza la concursul de limba franceză, Andrei Gabriel Vasile de la Liceul tehnologic Anghel Saligny la concursul național de electronică și automatizări.

Profesorii de la clasă ai tuturor elevilor premiați au primit premii în bani reprezentând jumătate din premiul obținut de elevii lor. La capitolul profesori, cea mai mare sumă a primit-o profesoara Sica Lazăr, de la LPS Brăila, care a avut 3 sportivi premiați și a primit 8000 de lei. Ea a fost secondată de un alt antrenor de atletism, Fănel Ionescu, tot cu 3 sportivi, care a primit 6800 de lei, iar Nicu Roată, tot cu 3 atleți premiați a primit 6400 lei. Dintre profesorii de la alte discipline decât cele sportive, cel mai mare premiu l-a obținut profesorul de limba rusă Mihail Chirsanov, cu 5600 lei, el având patru elevi premiați la olimpiadele naționale de limba rusă.

Tot la această festivitate au fost premiați și elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională de anul acesta, ei fiind recompensați cu câte 3000 de lei, iar profesorii lor cu câte 1000 de lei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •