Ingrediente:
1 ceapa
2 dovlecei cu coaja verde
2 morcovi
2 ardei
2 piepti de pui
300 ml smantana pentru gatit
2 linguri ulei
Sare, piper negru
1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se pune apoi sa fiarba in apa cu o lingurita de sare; se curata de spuma; se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba.
Separat, se curata legumele, se spala si se taie bucati mari; se calesc in putin ulei, apoi se pun in oala cu pieptul de pui si se lasa sa fiarba la foc mediu.
Se verifica daca au fiert legumele si carnea; pieptul de pui se scoate, se feliaza si se pune inapoi in supa; se condimenteaza cu sare, piper si se mai lasa cateva minute la fiert.
Se bat ouale bine, se amesteca cu smantana si cu un polonic din zeama de supa.
Se opreste focul si se adauga smantana cu ou.
Supa de pui se serveste ornata cu patrunjel proaspat.