• Contact
miercuri, 10, septembrie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Lifestyle

Bors de chefal

11/06/2013
in Lifestyle
Timp de citire:2 mins read
A A
0
BORS-DE-CHEFAL
0
Distribuiri
175
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp

BORS-DE-CHEFAL

[quote style=”1″]Din ciclul “Nici o masa fara peste” sau “Pestele…un aliment complex…” ziceri pe care, cei cu oaresce vechime in viata le stiu bine, povestim astazi despre Borsul de chefal. Cum in ceea ce ma priveste, rare sunt duminicile in care nu prepar ceva peste, m-am hotarat sa jertfesc pe altarul culinar un chefal si anume sa prepar un Bors de chefal, asa cum am vazut cu multa vreme in urma la o cherhana de pe malul marii. No, sa nu va asteptati sa-l gasiti prin alte parti decat in magazine, cu exeptia celor care mai intind o lanseta pe malul marii, dar, chiar si asa, este un peste de exceptie din care iese un bors si mai fain, nu cu multe prin el, asa…ca sa simtim pe deplin savoarea chefalului. Fiind un bors simplu, nu are nevoie de preparativele laborioase ale borsurilor de peste obisnuite, asa ca putem in cele ce urmeaza sa ne aruncam ochii pe ingredientele necesare…[/quote]

ArticoleSimilare

Tot mai multe persoane în vârstă sunt victime ale înșelăciunilor

Percheziții ale polițiștilor de transporturi în municipiul Brăila și alte 3 comune

Bărbat din Chiscani prins cu peste 22 kg de pește în portbagaj

Ingrediente:

[list style=”check”]

  • 1 chefal proaspat cam de 1 kg
  • 2 morcovi mari
  • 1 radacina de patrunjel
  • 6 cartofi noi mici
  • 1 felie mica de telina
  • 2 cepe noi
  • 100 g orez
  • Ulei
  • Sare
  • Piper
  • ½ litru de bors
  • Ardei iute

[/list]

Mod de preparare:

Ca orice bors de peste, este de preferat sa-l preparam la ceaun, dar cum nu toti suntem proprietarii unui astfel de vas, ne multumim si cu o oala de otel de 3 litri.

Si, asa cum este si firesc, incepem cu inceputul, adica curatam morcovii, cartofii, patrunjelul radacina, ceapa si telina. Taiem legumele mare, mai putin cartofii care ii lasam intregi, morcovii rondele si taietura asta o asezam cuvincios la fiert cu un praf de sare si ulei in oala de care tocmai am povestit.

Cat sa nu ne plictisim, fireste curatam chefalul vezi Curatarea pestelui – Tehnica de baza, apoi il portionam veziTaierea pestelui – Tehnica de baza. Gata si cu pestele…! Il asezam si pe el cuvincios intr-un vas si-i dam sa ia de sare.

Intre timp, cat ne-am “muncit” cu chefalul legumele sunt aproape fierte, adaugam orezul, lasam 5 minute sa clocoteasca amestecand usor in “zama”, acrim din bors, asezonam frumos cu sare si piper si mai lasam sa ia cateva clocote.

Chefalul si-a luat de-acum sare suficienta, asa ca il varam in “zama” si mai fierbem 5-10 minute pana cand bucatile de peste ies la suprafata. Oprim focul si lasam 25 minute sa se patrunda de aroma.

Servim fierbinte cu leustean tocat marunt si ardei iute, eu insa fiind un tip caruia ii place sa experimenteze, am lasat in farfuria de bors sa lacrimeze putin sos de soia light. Rezultatul depaseste cu mult asteptarile.

Pofta buna!

 

Sursa: Retete Culinare

Etichete: ardeiborscartoficeapachefalmorcovorezpatrunjelpestepiperretetaretetesaretelinaulei
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Ziua Pompierilor din România sărbătorită la ISU Dunărea Brăila 10/09/2025
  • Sportivii Urban Warrior Gym – pregătire intensă și participare la stagiul internațional Senshi din Bulgaria 10/09/2025
  • Altercație între un elev și un profesor în curtea Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Galaţi 10/09/2025
  • Campanie județeană de prevenire a violenței domestice 10/09/2025
  • Protest al sindicaliștilor brăileni în fața Prefecturii 10/09/2025
  • Rezultatele etapei a 2-a a Campionatului de Minifotbal Brăila 10/09/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version