Ingrediente aluat:
200 g faina
130 g unt
75-100 ml apa
30 g drojdie
un galbenus
putina sare
Ingrediente umplutura:
400-500 g piept de pui
o ceapa
3 rosii
125 g cascaval ras
o lingura ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Drojdia se desface intr-o ceasca cu putina apa calduta; se adauga o lingura de faina si galbenusul.
Se lasa sa creasca la cald.
Untul, tinut la temperatura camerei se farimiteaza si se freaca cu faina pana se obtine un amestec nisipos in care se toarna drojdia crescuta.
Se framanta aluatul, apoi se formeaza o sfera care se acopera si se lasa sa creasca.
Se intinde pe planseta o foaie rotunda cu diametrul egal cu cel al formei in care se va coace.
Se asaza foaia, pe fundul cratitei, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita ca sa creasca egal.
Ceapa tocata se caleste in ulei, se adauga rosiile curatate de pielite si taiate bucati, sare, piper si pieptul de pui tocat cubulete.
Se lasa pe foc pana scade zeama.
Amestecul rezultat se intinde pe foaia de aluat coapta pe jumatate si unsa cu ulei.
Se presara totul cu cascaval ras.
Se coace 15-20 de minute in cuptor.