[quote style=”1″]Ca sa fiu sincer, nu ma prea omor dupa ciorbe picante, insa dupa ce am incercat reteta asta, mai ca imi vine sa-mi schimb parerea si de ce nu, tabieturile intr-u ciorbe. Lucrare faina, dar va previn ca va trebuie ceva antrenament in preparate iuti.
Dupa ce ne-am lamurit asupra necesarului, incepem sa ne miscam ceva mai iute…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa rosie, musai!
- 20 g fasole rosie boabe ( eventual, prefiarta din cutie, pentru comozi)
- 1 morcov
- 1 telina potrivit de mica
- 4-5 catei de usturoi
- 2 ardei iuti sau chili
- 1 litru supa de legume ( acum stiti cum se face, vezi reteta Risotto)
- Sare, piper, boia iute
[/list]
Mod de preparare:
Prin urmare pregatesti asa:
1.Tai ceapa marunt si o calesti in ulei. Adaugi sare, piper si un praf de boia. Stai cu nasul ceva mai departe de vas, sa nu te apuce stranutul…
Dai pe razatoare morcovul, telina, zdrobesti usturoiul, adaugi ardeii iuti tocati marunt sau praful de chili. Adaugi la ceapa calita si le lasi sa se mai caleasca impreuna.
2. In vasul in care se “iuteste” calitura, adaugi fasolea si supa de zarzavat. Le lasi la fiert impreuna pana cand apreciezi ca lucratura-i gata. Asezonezi cu zeama de lamaie.
3. Ciorba nu se consuma imediat. O lasi la odihna 2-3 ore sa-si patrunda aromele si iuteala, fireste. Se poate servi si rece, dar mai faina-i fierbinte, atunci simti cu adevarat savoarea deosebita.
No, pofta buna!
Sursa: Retete Culinare