Lifestyle

Supa de galuste

Supa de galuste

Supa de galuste

Ingrediente:

1 morcov

1 patrunjel radacina

½ piept pasare

1 ceapa mica

1 cartof potrivit

sare, piper, ulei

patrunjel verde

Gris

2 oua ( poate gasiti de tara, sunt mai bune)

 

Supa cu galusti, este supa din copilarie despre care mama imi spunea de fiecare data ca trebuie sa o mananc toata, ca imi face bine daca sunt racit si inca cate si mai cate. Cred ca va amintiti, zilele de sanius, dupa care veneam acasa inghetati si, ce sa vezi, minune…primeam supa de galuste!

Cum prin aer, bantuie acum ceva virusi ticalosi, m-am gandit sa-i combat preventiv cu o supa de galusti, ca la mama acasa (fi-miu zice “ca la tata acasa”), cu speranta la acest moment, bolnav nu sunt, (cat merg pe picioare, cica sunt in regula), asa ca, nu ne ramane decat sa ne bucuram impreuna de supa asta super faina !

Prin urmare, singuri putem concluziona ca este o supa foarte buna care ar trebui sa fie nelipsita din meniul nostru si mai ales al copiilor nostri…Este o supa in doi timpi…primo tempo, fierberea legumelor si a carnii; secundo tempo, prepararea galustilor. Lucrarea-i simpla, daca urmarim cu atentie pasii. Gata, vorba multa, saracia omului…

Mod de preparare:

Primo tempo:

  1. Spalam si fasonam jumatatea de piept de pasare, o punem la fiert cu un praf de sare intr-un vas si spumuim de cate ori este nevoie.
  2. Curatam si spalam legumele, le taiem si le adaugam, in oala in care fierbe deja carnea. La acest moment, cred ca deja ar fi trebuit sa luati toata spuma de carne, asa ca putem adauga legumele fara grija.
  3. Mai departe…! Mai departe, scrie-n carte…! In timp ce supa fierbe, asezonam cu sare si piper, un strop de ulei si trecem la …

Secundo tempo:

Preparam galustele: batem ouale cu sare si ulei. Adaugam apoi grisul in ploaie, cate o lingura pe rand, amestecand dupa fiecare pana obtinem consistenta potrivita. Aluatul de galusti are consistenta potrivita atunci cand la trecerea furculitei prin el, darele raman vizibile. Facem acest test dupa fiecare lingura de gris, pentru ca  daca punem prea mult nu e bine, galustile vor iesi “tari ca piatra si ne vom sparge dintii in ele”. Dam focul mic la oala cu supa, ca sa nu clocoteasca tare, altfel galustile se imprastie.

Cu o lingurita formam galustile: inmuiem lingurita in supa pana se incalzeste (2-3 secunde), apoi luam aluat si lasam in supa sa se desprinda galusca.

Cand am terminat de format galustile, asezonam cu patrunjel verde, acoperim oala si fierbem la foc mic pentru 10 minute.

Oprim focul si lasam supa acoperita 25 minute, galustile se vor umfla frumos si vor fi fragede si gustoase.

Gata si secundo tempo.

Servim fierbinte. (in fiecare bol de supa, rasnim putin piper)

Pofta buna!

Sursa: Retete Culinare

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.