Ingrediente:
1 piept de pui
1 ou
100 g pesmet macinat
250 gr mazare congelata
1 lingurita de unt
1 morcov marisor
1 ceapa mica
4 fire de marar
Sare
Piper
Mod de preparare:
Nu ma rabda inima sa nu mai asez cate ceva pe langa un sote de mazare. Democrat din fire, trebuie sa dau gir ambelor abordari…si de post…si de frupt. Din punctul asta de vedere, ce a iesit e un fel de strutocamila egumenica, dar stiti cum este, cand doi nu se-nteleg, au de castigat ceilalti, asa ca fiecare sa ia ce vrea din preparat: cei care tin post se-aleg cu sote-ul, cei pentru care “cea mai buna leguma-i carnea” se-aleg cu snitel-ul, iar restul, cu preparatul in integralitatea lui. Pace tuturor! Eu m-am ales doar cu munca si Riesling-ul, ca nevasta-mea si fii-miu au infulecat tot ! Asadar, pace si mie! O fi ea buna, pacea asta, da’ nu tine deloc de foame!
Nu ne trebuieste mare lucru intr-u savarsirea sote-ului, niscaiva morcov, o ceapa si mazare, pe langa altele ceva mai marunte, iar cu un piept de pasare pentru snitele ne descurcam de minune.
Taiem pieptul de pui in 2 si condimentam cu sare si piper. Batem oul, apoi dam pieptul condimentat prin ou si pesmet si prajim in ulei. Scoatem snitelele pe prosop absorbant si lasam la odihna.
Curatam ceapa si morcovul, asta din urma il taiem rondele, iar ceapa o tocam marunt. Topim untul intr-o tigaie, adaugam ceapa spre rumenire, rondelele de morcov, calim usurel, hop si mazarea apare in tigaie, stingem cu apa si lasam la redus.
Cand mazarea si morcovul sunt aproape fierte, asezonam din sare, piper, adaugam mararul tocat marunt si mai lasam la redus 3 minute. Gata, lucrarea-i savarsita!
Montam snitelele langa sote si servim imediat, intovarasite de un pahar de Riesling.
Sursa : Retete Culinare