Lifestyle

Pui cu smantana

Pui cu smantana

Pui cu smantana

[quote style=”1″]Nimic, cred eu, dar nimic nu poate fi mai simplu decat un Pui cu smantana! Abordare duala, piept de pui rumenit cu piper, alaturat unui sos de smantana cu marar, alcatuire aproape frugala, dar fireste cu o nota fina, conferita de sosul cremos de smantana. Preparatul este o adaptare personala, in starea initiala, carnea de pasare era fiarta impreuna cu sosul, dar in urma mai multor incercari am descoperit ca rumenirea carnii separata confera pe langa textura si un gust mult mai interesant, preparatul fiind balansat perfect intre gustul piperat al pieptului de pui si cel racoritor al sosului de smantana cu marar. Prin urmare, de ce sa nu incercam, Pui cu smantana, ca si solutie rapida pentru o cina in doi, alaturat fireste unui pahar de vin “rasat”, apreciez eu, garantia satisfactiei.

Haidem sa vedem impreuna ce ne este necesar pentru doua portii de pui cu smantana…[/quote]

Ingrediente:

[list style=”check”]

  • 1 piept mare de pasare
  • 300 ml smantana grasa
  • 50ml vin alb demidulce
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • ½ legatura de marar
  • Sare de mare
  • Piper negru

[/list]

Mod de preparare:

Spalam, parlim si fasonam pieptul, il dezosam, apoi taiem pieptul in jumatate. Asezonam carnea cu sare de mare.

Preincalzim cuptorul la 60 grade.

Presaram peste bucatile de piept piper negru proaspat macinat, masam usor carnea pentru a fixa piperul apoi, pe o tigaie pensulata cu ulei de masline, rumenim bucatile de carne cate 5-6 minute pe fiecare parte, astfel incat sa ramana suculente. Transferam bucatile rumenite in cuptor, unde pe timpul cat alcatuim sosul, friptura se va matura.

Tocam relativ grosier mararul verde.

Separat, curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la rumenit cu lingura de ulei intr-o alta tigaie, adaugam smantana si cei 50ml vin, apoi amestecam usor pentru a obtine o compozitie omogena. Lasam pe foc mic, asezonam din sare, apoi cu ajutorul unui blender de mana, omogenizam in doua, trei pulsuri sosul obtinut, pentru ca bucatile de ceapa sa fie macinate in compozitia sosului. Amestecam iarasi sosul, adaugam mararul si mai lasam la scazut 2 minute amestecand constant, pentru a se mai ingrosa.

Scoatem din cuptor bucatile de carne, le taiem in felii groase, montam pe platou, adaugam sosul de smantana si iata, al nostru Pui cu smantana este gata.

Servim imediat, cu gogosele de aluat si musai cu acelasi vin alb, care l-am folosit in preparare.

S-aveti pofta!

 

Sursa: Retete Culinare

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.