[quote style=”1″]Si in sfarsit a aparut si mazarea noua. Vorbim desigur de cea romaneasca autentica, in sensul ce este crescuta pe pamantul nost’ stramosesc, ca semintele vin de aiurea…! Si cum povesteam, am facut un drum pana la un amic fermier, care a avut placerea si amabilitatea sa-mi arate cultura de mazare. Ce frumusete! In timp ce omu’ imi explica doct, ca este de soi Alaska, timpuriu ( ce legatura are Doamne iarta-ma, mazarea cu…Alaska…da’ daca asa se cheama…), productie la hectar, calitatea bobului…aiurea, eu eram cu ochii gogonati numa’ la pastaile de mazare si prin gand imi treceau tot felul de moduri in care as putea pregati mai repede mazarea cu pricina. Am zis si cu alte ocazii, lacomia o sa ne piarda! Amicu’ s-a prins ca eram cu gandurile vraiste si discret m-a intrebat cata vreau. Am inghitit in sec si-am “mieunat” cu glas mic…”cat te lasa inima…”
Asa ca, usurat de ceva benzina in rezervor, da’ cu plasa doldora de mazare, deh…prada, am hotarat sa pregatesc o mazare noua, clasica, simpla, cu ceva bucatele de carnita…asa, pentru ca tot ce-i simplu e si gustos.
Hai sa povestim acum ce ne mai trebuie, ca sa iasa o mazarica de pomina…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 1 kg mazare, boabe fireste…
- 2 morcovi semeti
- 1 ceapa barosana
- 2 ardei kapia rosii
- 500 g cap de piept
- 4 rosii
- 1 legatura de marar
- Ulei
- Sare
- Piper
[/list]
Mod de preparare:
Ne apucam de lucrare intr-un fel …“post factum”, pentru ca intai desfacem mazarea de pe pastaie, nu?
Carnea o taiem bucati potrivite si lasam la odihna.
Odata desfacuta mazarea, pentru a nu pierde antrenamentul, curatam si ceapa…si morcovii…si ardeii kapia, ceapa o tocam maruntel da’ nu chiar maruntel tare, morcovii si ardeii ii taiem bucati mari.
Intr-un ceaun gospodaros, calim in ulei ceapa tocata, adaugam morcovii si ardeii sa sufere si ei un pic, punem carnea peste alcatuire, invartim bine cu lingura-n calitura pret de vre-o 5 minute, apoi punem boabele de mazare, amestecam vartos si stingem cu apa.
Lasam la clocot 20 minute, apoi adaugam rosiile curatate in prealabil si stoarse de seminte, mararul si asezonam din sare si piper.
Lasam la scazut cuvincios inca 20 minute, stingem focul si servim imediat.
Dragilor, este exceptionala. Daca mai asezam langa farfurie, un pahar de Muscat Ottonel, sa stiti ca ne-a pus Dumnezeu mana-n cap!
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare