Lifestyle

Friptura de vita marinata la gratar

Friptura de vita marinata la gratar

Friptura de vita marinata la gratar

Ingredientele:

500 grame carne de vita

3 nuci, 5-6 alune de padure

3 catei de usturoi

o ceapa mai mica

ardei iute verde

2 linguri ulei de masline

o lingura de miere

o lingurita zeama lamaie

100 ml vin rosu

sare, piper

busuioc, nucsoara

patrunjel verde

 

Mod de Preparare:

In primul rand, am macinat bine nucile si alunele de padure, si le-am pus intr-un castron. Peste ele am adaugat usturoiul pisat si uleiul, frecand bine pentru a impregna uleiul cu aromele. Am adaugat ceapa tocata marunt, mierea, un pic de ardei iute tocat marunt (daca va plac gusturile picante puteti adauga mai mult), sarea si piperul. Am pus deasemenea busuioc si nucsoara pentru a obtine un gust aromat. Am adaugat si patrunjelul tocat, dupa care am amestecat bine. Peste toate acestea am turnat o lingurita de zeama de lamaie si paharul cu vin rosu.

Carnea am taiat-o in patru bucati, pe care le-am pus intr-un vas. Peste ele am turnat amestecul obtinut, dupa care am acoperit cu folie alimentara. Am lasat carnea la marinat in frigider timp de 4 ore.

Dupa ce timpul s-a scurs am scos carnea pe o farfurie ca sa se scurga zeama, dupa care am pus-o la fript pe gratarul pentru aragaz.

Carnea se tine pe gratar timp de 40-45 de minute pentru a se patrunde bine. Dupa ce au trecut 20 de minute am intors bucatile de carne pe cealalta parte pentru a se face uniform si am folosit marinata ramasa pentru a unge bucatile de pe gratar si a le improspata.

Friptura poate fi servita cu diverse garnituri sau simpla.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.