Lifestyle

Fasole facaluita cu ceapa caramelizata

Fasole facaluita cu ceapa caramelizata

Fasole facaluita cu ceapa caramelizata

Hai sa povestim despre o fasole facaluita! Ma rog, o abordare mai “fancy”, fata de linia clasica intrucat cuprinde si componenta de ceapa caramelizata, nu ca ar fi mai gustoasa ca fasolea clasica, dar aduce ceapa asta o nota mai americaneasca, mai “crispy”

Prin urmare Fasole facaluita cu ceapa caramelizata, savoarea binecunoscuta, pliata pe o abordare ceva mai moderna de prezentare, asta asa, ca sa impacam si capra si varza si sa nu mai spuna lumea ca preparatele noastre traditionale sunt incremenite in timp.

Despre cum pregatim fasolea, asta nu ar trebui sa fie o problema, intrucat de-a lungul timpului am tot facut “mancaruri de boabe” asa ca operatiunea ar trebui sa fie mai usoara ca pus-ul painii la copt. Prin urmare, detaliile privitoare la fierberea fasolei le gasim prezentate pe larg la Bors de fasole, asa ca nu mai insistam pe acest subiect.

Ramane ceapa caramelizata, insa pana sa intram in firestile amanunte, haidem sa urmarim impreuna ingredientele necesare…[/quote]

Ingrediente:

  • ½ oca de fasole boabe
  • 1 capatina de usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ceapa rosie pentru caramelizat
  • Ulei extravirgin de masline
  • 200g rosii in suc propriu
  • Sare
  • Piper rosu
  • 1 lingura cimbru uscat

Mod de preparare:

Curatam usturoiul si il pisam pana devine o pasta. Alaturat, curatam ceapa, o taiem marunt si o asezam la rumenit in tigaie, cu ulei. Rumenim ceapa pana devine sticloasa, apoi stingem cu rosiile in suc propriu. Asezonam din sare si piper si cimbru. Reducem compozitia pana cand se evapora aproape toata apa.

Odata boabele de fasole fierte, le trecem prin mixer sau masina de tocat, pentru obtinerea consistentei pastoase, apoi amestecam pasta de fasole cu usturoiul pisat in prealabil, restul de cimbru si cu ulei de masline, pana la omogenizare.

Posam fasolea pe un platou, decorat cu crema de otet balsamic.

Desi procedeele clasice de caramelizare a cepei sunt ceva mai laborioase, am decis sa folosesc o metoda rapida care consta in rumenirea inelelor de ceapa rosie in ulei de masline, pe o tigaie teflonata, apoi trecerea acestora prin caramel de zahar brun, obtinand inele de ceapa crocante si cu gust dulceag.

Montam inelele de ceapa pe fasole si treaba-i cam gata. Unii prefera fasolea facaluita in post, insa eu apreciez ca este potrivita in orice perioada a anului.

Dragilor, s-aveti pofta!

 

Sursa: Retete Culinare

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.