[quote style=”1″]Prezentam astazi o salata cosmopolita, macar din punct de vedere al denumirii, surprinzator de accesibila si gustoasa. Salata frantuzeasca, caci despre ea este vorba, imbina intr-un mod placut si armonios, componenta fresh, reprezentata de frunzele verzi ale salatei si legumele, cu o componenta “carb” reprezentata de cartofi, excelent balansata de dresingul cu sos citronette, dar si de vinul rose, absorbit in prealabil de ingrediente. Poate ca toata aceasta prezentare prealabila, duce cu gandul la o complexitate peste medie a preparatului, insa va garantez, ca salata este foarte usor de preparat si am constatat personal, foarte usor de “mancat” intrucat nu am realizat cat de repede a “batut vantul” pe platou.
Fireste pana sa savarsim minunatia, haidem sa vedem ce ne este necesar pentru preparare…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- ½ kg cartofi
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei kapia
- 1 morcov
- 1 catel de usturoi
- 100 ml vin rose
- 2 linguri ulei extravirgin de masline
- Zeama de la ½ lamaie
- Sare
- Piper
[/list]
Mod de preparare:
Incepem im mod inevitabil cu inceputul, curatam si spalam cartofii, ii taiem cuburi si ii fierbem in apa cu un praf de sare.
Curatam si morcovul, ardeiul si ceapa, le taiem julien, punem totul intr-un bol de salata impreuna cu usturoiul pisat, adaugam peste ele vinul rose si lasam o ora sa se absoarba.
Separat alcatuim un Sos citronette din uleiul de masline, zeama de lamaie si al asezonam din sare si piper.
Montam cartofii pe un platou, peste ei adaugam legumele julien, stropim cu dressing-ul citronette si servim imediat.
Tusa finala poate fi data de un mix de piper proaspat rasnit.
Vinul folosit il las la latitudinea voastra cata vreme e rose, insa eu am folosit un Merlot rose de Niculitel de mare exceptie, da’ ramane intre noi, bine?
Gata, succes si pofta buna!
Sursa: Retete Culinare