
[quote style=”1″]Astazi va invit sa preparam o salata cu arome proaspete, din Orientul apropiat, avand o combinatie inedita de porumb in lapte, tomate si menta. Este vorba de o salata traditionala, mai putin obisnuita in afara zonei de origine, dar asta, cred eu, ii confera o nota fresh, care daca o gasiti placuta, puteti pe viitor sa o introduceti in gama de salate uzuala. Ingredientele nu sunt greu de procurat, iar modul de preparare, este ca in orice mancare orientala, genial de simplu.
Cat despre menta, toata lumea o cunoaste…Sunt intalnite destule varietati, iar cele mai cunoscute sunt piperita, romana, mentisoara. Denumirea plantei vine din antichitate, de la o nimfa, marele Ovidiu povestea ca Minta, fiica raului Cocit din Infern, iubita lui Pluto a fost transformata in planta de geloasa Proserpina. Prin urmare, treburi de dame, as spune eu! Menta este amintita si in Vechiul Testament, unde se pare ca era folosita pentru aromarea meselor si elevarea spiritului. Din nefericire, gastronomia noastra traditionala foloseste prea putin potentialul plantei, insa prin astfel de retete, poate in viitor vom prinde gustul combinatiilor mai putin obisnuite.
Prin urmare, “Salata cu menta” din Liban. Haideti sa o preparam impreuna…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 50 porumb dulce (la cutie)
- 1 salata verde
- 4 rosii cherry
- 2 cepe mici
- 1 lingura frunze menta proaspete
- 1 lingura patrunjel verde
- 1 lamaie
- Sare
- Piper
[/list]
Mod de preparare:
Curatam ceapa, o taiem rondele fine. Spalam rosiile cherry si le taiem in felii. Clatim porumbul in apa rece si-l scurgem bine. Asezam ingredientele intr-un bol de salata, avand grija sa ne oprim cateva rondele de ceapa pentru montaj.
Sucul de lamaie il frecam cu frunzele tocate de menta si patrunjel, pana obtinem un sos omogen. Asezonam din sare si piper, adaugam sosul peste celelalte ingrediente si amestecam usor.
Spalam salata bine, uscam frunzele cu hartie absorbanta si montam in bolul de salata cate trei frunze (intr-o forma de cupa), apoi aranjam amestecul de rosii si porumb peste frunzele de salata.
Se serveste montata cu rondele de ceapa, presarand deasupra restul de menta si patrunjel tocat.
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare