[quote style=”1″]Stiti care-i cel mai bun prieten al omului ! Cvasi-majoritatea e tentata sa faca ceva referiri la vre-un animal de casa, insa va spun ca lucrurile nu stau asa. Chiar deloc ! Dupa o lunga si matura chibzuinta am ajuns la concluzia logica, ca o cutie de paste este cel mai bun prieten al omului. Daca mai sunt si “tagliatele”, atunci se cheama ca ai noroc in viata. Ma rog, cam seamana cu un silogism, dar sa o lasam asa…cum a picat.
Cum, in marea parte a timpului, sunt un tip norocos, era de asteptat sa-mi pice in mana o cutie de tagliatele. N-am mai facut de ceva timp paste si pur si simplu imi era tare pofta. Asa ca am facut un calcul aritmetic simplu…8-10 minute cat iti ia s? le fierbi – timp în care pregatesti sosul langa care ai chef s? le mananci – treaba simpla, satisfactie maxima, ce mai…lucru ispravit. No, faina lucrare, hai sa vedem cum e mai departe.[/quote]
Si incepe hora…in contratimp !
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 4-5 “gheme” de tagliatele, (fratilor, nu orice fel…de grau dur)
- 200 g ciuperci
- 200 piept de pui
- Ulei de masline aromat (usturoi si chili)
- 1 ardei kapia rosu
- 3 catei usturoi
- Piper rosu, sare
- Rosii conservate
- 5 fire patrunjel verde
- 50 ml vin alb
[/list]
Mod de preparare:
Pui pastele la fiert, in apa cu multa sare. Introduci pastele numai dupa ce apa a dat in clocot si le fierbi “al dente”.
Alaturat, intr-o tigaie, rumenesti putin in ulei aromat pieptul de pui, stingi cu vinul, adaugi ardeiul taiat cuburi si ciupercile, rosiile conservate zdrobite, usturoiul intreg, asezonezi din sare si piper si adaugi frunzele de patrunjel, rupte mare. Toata miscarea asta dureaza cam 8 minute.
Tagliatelele deja fierte, le scurgi si le adaugi peste sosul creat. Mai lasi in tigaie 2 minute, inchizi si montezi pe platou.
Nu uita?i de un vin alb, demisec, bine frapat.
Pilat a spus “Ecce homo” ! Noi spunem “ Ecce pasta”!
Bonum habeat appetitum!
Sursa: Retete Culinare