Lifestyle

Supa crema de rosii cu usturoi

Supa crema de rosii cu usturoi

Supa crema de rosii cu usturoi

       [quote style=”1″]Inceput de saptamana fiind, cuvine-se sa povestim despre un preparat de post, ca tot ii vremea…si mai ales ca  si timpu-i mohorat, asa ca apreciez eu, ca prinde foarte bine o supa crema aromata, pre numele ei Supa crema  de rosii cu usturoi.  Fireste, mai avem in “oferta” si alte supe de rosii, unele chiar crème, dar combinatia asta are   nota de inedit, data de prezenta usturoiului, oregano-ului si sucului de portocale. Clar abordare  mediteraneeana, in opinia mea, de 20 minute, asa ca nu ne ramane decat sa urmarim impreuna ingredientele si  etapele de preparare… asa ca fireste, incepem cu inceputul, cum altfel decat lecturand ingredientele necesare…[/quote]

Ingrediente:

[list style=”check”]

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 conserve rosii tocate (400g bucata)
  • 125ml supa baza de legume
  • 125ml suc de portocale
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 3 fire patrunjel verde
  • 100g crutoane cu usturoi
  • Sare
  • Piper proaspat macinat

[/list]

Mod de preparare:

Asa cum spuneam “mai la deal” este o supa de 20 minute, astfel ca pregatim dupa urmatoarele etape:

Curatam si spalam ceapa si usturoiul, ceapa o taiem cuburi, iar usturoiul il tocam marunt.

Incingem intr-o oala 1 lingura ulei de masline. Calim cuburile de ceapa si usturoiul pana cand calitura devine sticloasa.

Adaugam in oala lingurita de oregano, pasta de tomate, rosiile din conserve si supa baza de legume (a carei modalitate de “fabricare” o putem vedea la Supa de legume – Reteta de baza). Dam totul in clocot si lasam la fiert 8 minute amestecand din cand in cand. Spalam si tocam firele de patrunjel.

Odata supa fiarta, o “blendam” si adaugam apoi in amestec sucul de portocale si otetul balsamic. Asezonam din sare, patrunjel verde si piper.

Turnam supa crema in boluri si picuram in fiecare putin ulei de masline (din lingura ramasa), apoi garnisim bolurile adaugand crutoanele cu usturoi.

Cele 20 minute au trecut, am obtinut o supa crema aromata, pe care va invit sa o savurati.

S-aveti pofta!

 

Sursa: Retete Culinare

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.