[quote style=”1″]Ma rog, de principiu toata lumea stie sa faca Supa crema de ciuperci. E ca la fotbal si politica, toata lumea se pricepe, unii chiar reusesc, iar ceilalti…marea majoritate gasesc scuze, ca a fost ciuperca prea mica, ca a batut vantu’…ca era o pasarica pe gardul bisericii…etc. Chiar ca nu este nici o mare filozofie, nu trebuie sa-ti lasi barba si sa treci prin 3 facultati, insa sunt cateva amanunte care, respectate, fac diferenta intre o supa de poveste si un esec dezamagitor. Hai sa povestim despre ce ne trebuie…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- ½ kg ciuperci champignon
- 3 catei de usturoi
- O ceapa mare
- 50 g unt
- 2 linguri ulei
- 1 legatura de marar
- 2 linguri smantana groasa
- Sare
- Piper
[/list]
Mod de preparare:
No, cam asta-i asa ca ne apucam sa curatam ciupercile, asa sa mai treaca din vreme…dupa ce le-am curatat le taiem mare, curatam si ceapa, sa nu ne pierdem obisnuinta, ceapa o tocam marunt si mai vedem dupa aceea(daca putem de lacrimi).
Gasim o tigaie incapatoare, punem untul si uleiul si cand grasimea este incinsa punem dintr-o data ceapa si ciupercile la calit. Adaugam si usturoiul tocat marunt. (Pastram cateva ciuperci trase pentru montaj). Punem sare si piper, adaugam apa sa cuprinda si tinem totul pe foc, la flacara mare, vreme de vreo 30 minute, timp in care amestecam des. Daca scade prea tare, adaugam iarasi apa.
Punem mararul tocat peste supa. Oprim focul, rasturnam totul in blender si transformam supa in crema. Adaugam smantana si asezonam de sare. Amestecam bine si servim.
Supa crema de ciuperci se serveste calda, dar nu fierbinte, cu friganele de paine unse usor, doar pentru aroma, cu usturoi.
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare