[quote style=”1″]Va prezint astazi, un preparat din gastronomia chineza, de aceasta data, fresh, deosebit de savuros si ca orice preparat asiatic, genial de simplu in pregatire. Secretul consta in ingrediente, in dozajul lor optim, precum si in respectarea etapelor de pregatire. Multa vreme, alcatuirea unei mancari chinezesti mi-a parut adevarata ‘chinezarie”, insa dupa ce am lecturat putin tehnica, un nou orizont s-a deschis, am realizat ca pe langa simplitatea preparatului, beneficiile sunt enorme, este o mancare foarte sanatoasa, ingredientele sunt preparate la minimum, asa ca vitaminele nu se distrug, ca in procedeele clasice de gatire.
Prin urmare, ce poate fi mai simplu decat ‘Porc cu morcovi si ceapa”? Haideti sa vedem impreuna ingredientele necesare:
In primul rand ne trebuie un wok, asa sa procurati unul la iuteala, preparatele chinezesti se fac in marea lor majoritate in astfel de vas. Apoi, pregatiti-va toate ingredientele la indemana, pentru ca atunci cand incepem gatitul, nu vom avea timp sa umblam dupa ele prin diverse colturi ale bucatariei. Bun, deci incepem…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 300 de grame de muschi de porc taiat feliute subtiri
- 2 morcovi taiati rondele oblic
- 1 ceapa alba taiata cuburi mai mari
- cateva feliute de ghimbir proaspat
- 2 catei de usturoi
- 10 boabe de piper
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 lingurite sos de soia light
- 1 lingurita otet de orez
- 1 praf de sare
- 10 g seminte de susan
[/list]
Mod de preparare:
Curatam morcovul si ceapa, morcovul il taiem felii oblice, (cam 5mm grosime), iar ceapa sferturi si separam foile.
Carnea de porc o fasonam in bucatele cu latura de 2 cm, dupa care o rumenim in wok cu o lingura de ulei, (nu intotalitate) si pe o parte si pe cealalta, apoi scoatem bucatile pe un servet absorbant.
Tot in wok, se adauga cealalta lingurita de ulei si boabele de piper, se lasa cateva secunde pana se innegresc si aromatizeaza uleiul dupa care se adauga usturoiul zdrobit si Ghimbirul (Ginger) taiat feliute. (Nu curatati de coaja ghimbirul, este suficient sa il spalati bine, vezi Ghimbirul).
Se adauga ceapa, se caleste 1 minut (invartiti wok-ul ferm sa se amestece totul), apoi morcovii, carnea de porc prajita deja, asezonam din sare, adaugam Sosul de soia (Soy sauce), otetul de orez si garnisim cu seminte de susan si….gata…deja v-ati obisnuit nu?
Servim imediat, musai, da’ musai cu betisoare si gandul zboara deja peste mari si tari!
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare