[quote style=”1″]Ramanem cantonati pentru o vreme in domeniul legumelor si umpluturilor de tot felul, cu sorginte clar turceasca de data asta, intrucat doar ei savarsesc adevarate minunatii cu umplutura, de la dovlecei, trecand prin ardei grasi, rosii si incheind cu bamele umplute, …tot felul de “grozavii” de te lingi pe degete de bunatate.
Pentru a cuprinde cat mai mult din adevarata arta a umplerii legumelor, povestim astazi despre un Mix de legume umplute, model de virtuozitate culinara in alegerea complementara a aromelor, dar si de mare satisfactie gastronomica.
Ce poate fi mai bun decat un dovlecel umplut, alaturat spre cuvincioasa coacere langa o rosie si un ardei gras, umplute si ele.
Si pentru a da tenta de autenticitate, tocam carnea la satar, pentru gust si textura, asa cum se facea acum mai bine de 100 de ani.
Dragilor rezultatul este fabulos, dar pana la rezultat sa vedem pentru inceput ingredientele necesare…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 1 piept de gasca
- 2 cepe
- 100 g orez
- 4 ardei grasi potriviti
- 4 dovlecei potriviti
- 4 rosii potrivite
- 200 ml vin alb demidulce
- Sare
- Piper
- 1 legatura patrunjel verde
- 100 ml suc de rosii
- 200 ml supa de carne
- Ulei de masline
[/list]
Mod de preparare:
Lucrarea este ceva mai anevoioasa, asa ca incepem prin a curata si parli pieptul de gasca, desosam carnea de pe oase si o tocam la satar. (atentie mare la operatia aceasta, intrucat carnea este grasa, aluneca pe tocator si poate mai aveti nevoie de buricele degetelor…asa ca, cine are urechi de auzit, sa auda!)
Odata carnea tocata, o lasam la odihna si purcedem a curata legumele astfel:
Ardeii, rosiile si dovleceii, odata spalati, ii decapacim, la ardei le scoatem cotoarele, iar la rosii si dovleceii miezul, pe care fireste nu il aruncam!
Curatam ceapa, o tocam marunt, la fel si legatura de patrunjel.
Amestecam carnea cu ceapa tocata, verdeata si orezul (spalat in prealabil in 3 ape), adaugam 100 ml vin si asezonam din sare si piper.
Umplem legumele si asezam cate un mix ( rosie, dovlecel, ardei) in vase termorezistente de ceramica.
Separat pregatim sosul in care vor fierbe legumele: tocam miezul de la rosiile folosite impreuna cu miezul de dovlecel, adaugam vinul ramas, supa de carne si sucul de rosii, asezonam din sare si piper si umplem vasele pe langa mix-ul de legume. Pensulam legumele cu ulei de masline extravirgin.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 minute.
Cam asta-i, fireste dupa vre-o 25 minute probabil ca nu veti mai putea sta in bucatarie de miresme si ochii se vor gogona frumos a pofte, dar rabdati…ca merita!
Servim fierbinte, in vasul in care au fiert, asezonati cu smantana, eventual si cu restul sticlei de vin.
Aferim!
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare