[quote style=”1″]Povestim despre o supa grozava, chiar nu ma hotarasc care parte e mai grozava, caracterul inedit al ingredientelor sau savoarea excelenta. Ma rog,…asta poate vom descoperi impreuna.
Asadar o Supa de usturoi cu rosii uscate, cu o baza de supa clara, o supa de 25 minute, sub conditia procurarii din timp a tuturor ingredientelor. Gustul surprinde prin vioiciune, dar si prin aromele subtile ale ierburilor de Provence, rosiilor uscate si ale dovleceilor verzi. Desi ingredientele sunt ceva mai neobisnuite, cred ca putem aborda cu incredere aceasta supa, care…de ce sa nu recunoastem, ne deschide pofta si orizontul culinar.
Haidem sa urmarim si ingredintele necesare…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 75g rosii uscate
- 250g dovlecei
- 2 cepe
- 4 linguri ulei extravirgin de masline
- 2 lingurite ierburi de Provence
- 800 ml supa de legume
- 4 catei de usturoi
- Sare
- Piper
- 2 linguri suc de limeta
[/list]
Mod de preparare:
Pregatirea nu este complicata, dar trebuie sa urmarim pasii, astfel:
Rosiile uscate le taiem cuburi mici. Le punem intr-un castron si turnam peste ele 300ml apa rece si le lasam la inmuiat 10 minute.
Spalam dovleceii, ii feliem subtire. Curatam ceapa si o taiem marunt.
Incingem 2 linguri de ulei intr-o oala si calim ceapa si suvitele de dovlecei timp de 2 minute, amestecand continuu. Adaugam ierburile de Provence si rosiile inmuiate cu tot cu apa in care au stat.
Adaugam supa de legume peste amestecul deja creat si dam in clocot. Lasam sa fiarba 10 minute, acoperit, la foc mic.
Cat supa fierbe, curatam usturoiul si il taiem mare. Il saram si apoi il zdrobim cu lama unui cutit. Il adaugam in supa.
Asezonam supa din sare, piper si suc de limeta.
Turnam supa in farfurii si mai adaugam in fiecare farfurie ½ lingura de ulei de masline.
Servim imediat, alaturi de grisine integrale crocante, unse cu pasta picanta de masline negre.
Pofta buna si succes.
Sursa: Retete Culinare