[quote style=”1″]Oda ridicata vegetarienilor, dar chiar si eu…carnivor cu patalama, am apreciat-o la justa valoare, Mancarea de fasole pastai, aduce o nota de prospetime inedita meselor noastre de zi cu zi. Savarasita din fasole pastai 100% bio, pastai scapate de “tirania” ierbicidelor, azotatilor, fosfatilor si …undelor de orice fel, ca nici telefoanele nu functioneaza in locul cu pricina, este, cred eu, o alternativa absoluta la orice masa alcatuita din feluri de “…plastic…”, asa ca trebuie sa ne orientam catre mai putin…mai putin poate, da’ muuult mai bun!
Si cum era pacat sa stirbesc gustul original al pastailor cu tot felul de adaosuri, preparatul l-am savarsit simplu, fara carne, fara mofturi, fara farafastacuri, asa cum se pregateste in varf de munte unde nu prea ai la indemana toate cele. Prin urmare sa vedem ce mai asezam pe langa pastai…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 1 kg pastai de fasole
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 10 fire marar proaspat
- Ulei
- Sare
- Piper
[/list]
Mod de preparare:
Curatam mai intai fasolea de capete, apoi curatam si ceapa si rosiile de coaja.
Ceapa o taiem marunt si o calim pana devine sticloasa in ulei, adaugam rosiile scurse de seminte si tocate, intovarasim si pastaile la calitura si stingem cu apa.
Adaugam mararul tocat si fierbem 30-40 minute (fasolea-i frageda tare), asezonam din sare si piper si mai lasam 10 minute.
Oprim focul, lasam 15 minute sa se patrunda de arome si servim imediat cu marar proaspat tocat pe deasupra.
Dragilor, savoarea nu poate fi descrisa-n cuvinte asa ca incercati cat mai repede.
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare