• Contact
miercuri, 10, septembrie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Lifestyle

Tort de fructe de padure

03/06/2013
in Lifestyle
Timp de citire:3 mins read
A A
0
Tort de fructe de padure

Tort de fructe de padure

0
Distribuiri
0
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp
Tort de fructe de padure

[quote style=”1″]Si ce daca nu s-au copt inca fructele noastre de padure? Gasim la magazin, asa cum va povesteam si cu alte ocazii, asta este avantajul consumerismului si al globalizarii. Dezavantajele nu le amintesc, pentru ca le simtim cu totii prin buzunare. La propriu! Da’ sa nu pierdem firul narativ, povestind despre alte subiecte conexe, ci sa ne ocupam de tortu’ nostru. Mandru, nevoie mare! Si la gust, nu va mai spun, te lesini de pofte. Si cum nu ma plictiseam de ziua copilului, sedeam si eu ca omu’ cu ochii gogonati cand la tv-eu, cand la cutia de bere, fii-miu mi-a comunicat ca ar manca tort, da nu orice fel de tort, ci unu cu fructe de padure, cum mai facusem cu ceva vreme in urma. Drept sa va spun aveam un chef nebun, de parca nu mancasem de 3 saptamani, dar nu am avut incotro, deh, era 1 iunie, asa ca, am invins inertia si dupa un check-list rapid prin frigider si doua drumuri la supermarket (al doilea pentru ca uitasem fructe de padure sa cumpar), gata totu-i pregatit. Sa urmarim impreuna ce ne trebuie de-un tort mititel…adica nu chiar mititel…asa…mai potrivit, no’…chiar mare![/quote]

Ingrediente:

ArticoleSimilare

Unde se întrerupe apa în ziua de joi, 11 septembrie, pentru efectuarea unor lucrări programate la rețelele de apă potabilă

Se întrerupe furnizarea apei potabile în ansamblul Progresu

Se întrerupe furnizarea apei potabile pentru executarea unor lucrări de reabilitare

Blatul:

[list style=”check”]

  • 6 oua mari
  • 6 linguri faina
  • 30 ml apa rece
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa(optional)
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • ¾ lingurita praf de copt

Crema de afine:

  • 450 g afine congelate
  • 150 g zahar
  • 15 g gelatina
  • 500 g frisca
  • 150 ml suc de afine

Reductie fructe de padure:

  • 500 g fructe de padure
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri apa

Ornat:

  • 500 g frisca
  • Afine
  • Coacaze
  • Frunze de menta

[/list]

Mod de preparare:

Asa cum este firesc incepem cu blatul si batem albusurile spuma cu un praf de sare 2 minute dupa care adaugam zaharul treptat si apa tot treptat. Continuam sa mixam pana se intaresc albusurile si capata consistenta de zapada. Peste albusurile batute bine punem galbenusurile frecate cu ulei, apoi celelalte ingrediente. La sfarsit punem faina cu praful de copt si amestecam compozitia usor de jos in sus cu o lingura pana se incorporeaza faina. Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor preincalzit la 180 grade.

Urmeaza crema:

Dezghetam fructele, le zdrobim in blender impreuna cu zaharul. Separat topim gelatina , adaugam la sucul incalzit, amestecam bine apoi turnam peste fructele de padure. Frisca o batem, adaugam fructele mai bine zis piure-ul de fructe.

Taiem blatul in trei si il insiropam putin (am facut un sirop din 700 ml apa, 7 linguri zahar, 3 felii lamaie), umplem cu crema si lasam la rece 2 ore. (sau varianta cremelor la plic pentru grabiti…)

Separat, alcatuim o reductie de fructe de padure intr-o craticioara cu maner, reducem 10 minute fructele, amestecate cu zaharul si apa, amestecand des. Lasam sa se raceasca bine!

Bunn, un alt check-list rapid, blat umplut avem, frisca avem, prin urmare trecem la etapa artistica, astfel incat ornam cu posul sau seringa de décor (mi-am luat o seringa tare faina, cat juma’ de pos), tortul. Dupa ce-i acoperit cu frisca, decoram cu fructe de padure si fulgi de ciocolata.

Gata, ne apropiem de finish, montam pe farfurii 2-3 linguri de reductie de fructe, apoi peste aceasta asezam cate o felie de tort. Lucrare cam migaloasa, am ras doua beri cand am savarasit treaba, da’ merita! Total trei! Pace tuturor!

Pofta buna si bafta!

 

Sursa: Retete Culinare

Etichete: afineapacoacazecoptfainafriscafructegelatinalamaiementaouapadureprafretetaretetesaretortuleivaniliezahar
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Ziua Pompierilor din România sărbătorită la ISU Dunărea Brăila 10/09/2025
  • Sportivii Urban Warrior Gym – pregătire intensă și participare la stagiul internațional Senshi din Bulgaria 10/09/2025
  • Altercație între un elev și un profesor în curtea Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Galaţi 10/09/2025
  • Campanie județeană de prevenire a violenței domestice 10/09/2025
  • Protest al sindicaliștilor brăileni în fața Prefecturii 10/09/2025
  • Rezultatele etapei a 2-a a Campionatului de Minifotbal Brăila 10/09/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version