[quote style=”1″]Cred ca este saptamana pastelor! Da’ ce sa fac, sunt atat de faine…Hai sa povestim azi despre o alta reteta simpla, simpla…cum numai italienii din paste, stiu a face. Impreuna sa facem cunostinta cu feluritele modele de paste, din care astazi va prezint Tortiglioni. Asa ca ceea ce pregatim se cheama, in buna traditie italiana Tortiglioni cu sos de rosii, insa, ca orice roman cumsecade, nu m-am putut abtine, da’ nu m-am putut abtine mai fratilor, sa nu adaug ceva si pe deasupra, asa…numa sa fie!
Prin urmare, treaba simpla in trei pasi, adica fierbi pasta, faci sosul…mananci pasta…gata…la culcare! Ei, nu chiar, mai avem si de-un pahar cu vin, mai stam la povesti cu nevasta, poate cine stie, …e seara norocoasa…da’ pana atunci sa revenim la pastele noastre.
Ne improprietarim rapid cu o cutie de Tortiglioni, vedeti, nu cumparati comedii, luati paste adevarate chiar daca-s mai scumpe, rosii coapte ( o alternativa reala sunt cutiile cu rosii in suc propriu, da’ tot italienesti sa fie), o mana de verdeata aromata, un catel “…jigarit…” de usturoi, o cep’soara mititica si facem un sos de poveste.
Tot am amintit cate ceva din ingrediente, dar haidem acum sa le vedem “da capo al fine”…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 1 cutie Tortiglioni (500 g)
- ½ kg rosii (sau o cutie de cea italieneasca)
- 1 catel de usturoi
- 50 ml ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa mica
- 10 fire de patrunjel, telina, cimbru nou
- Sare
- 100 g muschi haiducesc adevarat (nu de-ala umplut cu salitru)
[/list]
Mod de preparare:
Ne apucam de sos, nu-i greu tare, vezi Sos de baza pentru paste – Sos de rosii proaspete intregi si asta ne ia cam 20 minute maxim, amestecam sosul la sfarsit cu muschiul haiducesc feliat fasii (asta-i bun tare, scump tare, iute tare…ce mai,…e tare!)
Si intram in viteza a 5-a direct, ca sa recuperam de la sos, fierbem pastele 13 minute, “a la carte”, scurgem, clatim scurt in apa rece si iara scurgem!
Montam pe platoul de paste, adaugam sos de rosii “upgradat cu fasiile alea de muschi” si servim fierbinte. Nu uitam de sfesnic pe masa, vin, ca stricam toata pregateala, rosu musai, Cabernet Sauvignon daca se poate, ca doar n-ati lua vre-un vin de surcele…!
Hai…s-aveti pofta!
Sursa: Retete Culinare