Ingrediente:
Pentru aluat:
6 ou?
150 g zah?r
200 g f?in?
1 pachet zah?r vanilat
unt ?i f?in? pentru uns tava
Pentru umplutur?:
4-5 linguri gem de vi?ine, zmeur? sau c?p?uni
35 g gelatin?
750 ml fri?c?
750 g zmeur? sau vi?ine congelate
250 ml iaurt
150 g zah?r
Pentru ornat:
300 ml suc de fructe
75 g migdale fin t?iate
1 pachet jeleu de fructe
Mod de preparare:
1. Se bat ou?le cu zah?rul ?i zah?rul vanilat. Se adaug? treptat f?ina, se amestec? u?or ?i se toarn? într-o tav? uns? cu unt ?i tapetat? cu f?in? (ar fi ideal ca tava s? fie în form? de inim?). Se coace la foc potrivit aproximativ 45 de minute.
2. Gelatina se las? la înmuiat în ap?, iar fri?ca se bate ?i se pune la frigider. Jum?tate din fructe se mixeaz? cu iaurtul ?i zah?rul, apoi se adaug? gelatina înmuiat? ?i dou? treimi din fri?c?, amestecând u?or.
3. Blatul copt ?i r?cit se taie în dou? foi, care se ung cu gem ?i se umplu cu jum?tate din crem?. Se acoper? tortul cu restul de crem? ?i se orneaz? cu migdale t?iate m?runt, cealalt? jum?tate de fructe ?i fri?ca p?strat? pentru ornat. Se prepar? jeleul de fructe folosind sucul de fructe, se las? pu?in s? se r?ceasc? ?i se toarn? peste fructe.
Pofta buna!