• Contact
miercuri, 10, septembrie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Lifestyle

Tocanita de galbiori cu smantana

27/08/2013
in Lifestyle
Timp de citire:2 mins read
A A
0
Tocanita de galbiori cu smantana
0
Distribuiri
7
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp

Tocanita de galbiori cu smantana

[quote style=”1″]Regal gustativ, adevarata monada gastronomica, atat de maiastru alcatuita, incat, cred eu, nimeni si nimic nu are a se schimba in alcatuirea ei, Tocanita de galbiori cu smantana, reprezinta chintesenta preparatelor culinare “ciupercoase”. Savarsita la foc domol, din galbiori de padure, avand stransi in ei toata savoarea aproape indescriptibila a padurii si a muntelui, cu un gust subtil de fum, te determina sa uiti pentru moment de tot ceea ce inseamna “durere si intristare pe fata pamantului” alaturata fireste langa o “glaja” pantecoasa si brumariu de racoroasa de Aligote dobrogean. Adevarul este ca, ar trebui ca fiecare dintre noi, macar o data sa ne desfatam cu astfel de minune, ocazie potrivita cred eu, pentru a vedea cum se prepara.

ArticoleSimilare

Suspectul care a violat fata de 14 ani arestat preventiv pentru 30 de zile

Depistata in trafic cu marfa fara documente si transportata in conditii improprii

Fara permis, a intrat cu mopedul intr-un cap de podet

Insa pana la preparare sa vedem alcatuirea acestei minunatii, extraordinar de simpla si ca ingrediente, dar si ca preparare…[/quote]

Ingrediente:

[list style=”check”]

  • 400g galbiori
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • ½ ardei kapia
  • 200g smantana dulce de separator
  • Sare
  • Piper
  • 1 legatura de patrunjel verde

[/list]

Mod de preparare:

Curatam si spalam galbiorii in apa rece, apoi ii asezam la fiert in apa cu sare. Ii clocotim doar cateva minute, apoi ii scoatem si-i scurgem intr-un strecurator de otel. (Nu aruncati supa).

Separat, curatam si spalam ceapa si jumatatea de ardei kapia, asijderi si usturoiul. Ceapa o tocam marunt si o asezam spre cuvincioasa calire intr-un vas pantecos. Alaturam caliturii si usturoiul zdrobit ( zdrobit cu lingura de lemn pe tocator, dragilor), apoi impreunam calitura cu galbiorii scursi, potrivim din supa ramasa de la prima fierbere a galbiorilor si mai lasam cateva clocote.

La final adaugam smantana, asezonam din sare si piper si lasam pe plita sa se ingroase sosul.

Tusa finala o dam cu patrunjelul maruntit, presarat din belsug peste tocana.

Servim imediat, la strachina de lut, cu mamaliguta pripita si fireste, nu uitam de vinul alb. Aligote, sacrosant pana spre cer, parfumat si onctuos.

Gata, s-aveti pofta si sa va indestulati cu masura!

 

Sursa: Retete Culinare

Etichete: ardei kapiaceapagalbioripatrunjelpiperretetaretetesaresmantanausturoi
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Ziua Pompierilor din România sărbătorită la ISU Dunărea Brăila 10/09/2025
  • Sportivii Urban Warrior Gym – pregătire intensă și participare la stagiul internațional Senshi din Bulgaria 10/09/2025
  • Altercație între un elev și un profesor în curtea Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Galaţi 10/09/2025
  • Campanie județeană de prevenire a violenței domestice 10/09/2025
  • Protest al sindicaliștilor brăileni în fața Prefecturii 10/09/2025
  • Rezultatele etapei a 2-a a Campionatului de Minifotbal Brăila 10/09/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version