[quote style=”1″]Am gasit mai deunazi o cutie cu tagliatele “fabricate” cu cerneala de sepie. Marturisesc ca arata super, asa ca nu a trebuit sa chibzuiesc prea mult in alegerea ingredientelor potrivite. Practic alegerea a venit aproape de la sine, Tagliatele cu calamar. Perfecte pentru un pranz cu aroma de Mediterana. Si pentru a fi completa toata lucrarea, am adaugat cateva rosii cherry, inele de calamar, un strop de usturoi si fireste, zeama de limeta. Sa vedem impreuna ce a iesit:[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 250 g tagliatele
- 2 bucati calamar
- 3-4 catei de usturoi
- 4 rosii cherry
- 1 limeta
- ½ lingurite unt
- sare
- piper rosu
[/list]
Mod de preparare:
In cazul in care aveti calamar congelat , lasati-l cu o zi inainte sa se dezghete in frigider, nu la temperatura camerei.Dupa ce s-a dezghetat, taiati-l rondele potrivit de groase si trageti-l in unt topit, impreuna cu usturoiul zdrobit sau tocat cat mai marunt si rosiile cherry taiate felii. La final asezonati din suc de Limeta, presarati un praf de sare si piper rosu.
Separat puneti la fiert tagliatelele in apa cu sare. Le fierbeti 6 minute sa iasa mai “al dente”asa! Clatiti-le si scurgeti-le bine de apa, stropiti-le cu cateva picaturi de ulei extravirgin de masline si montati in farfurie.
Puneti deasupra inele de calamar si rosii cherry. Asezonati cu o ramurica de cimbrisor si serviti imediat.
Nu uitati de cinstea cuvenita, vin rose demidulce.
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare