Lifestyle

Supa crema de ardei rosii si portocale

Supa crema de ardei rosii si portocale

Supa crema de ardei rosii si portocale

[quote style=”1″]Daca tot am incheiat capitolul Supe din categoria Bazele Gatitului, m-am gandit sa exemplific cu un preparat fusion, intre gastronomia Mediteraneeana si cea din Orientul apropiat, cu ingrediente specifice care definesc intrucatva coordonatele celor doua curente gastronomice.

Supa crema de ardei rosii si portocale, pentru ca despre ea vorbim, este in ciuda denumirii lungi, o supa crema deosebit de abordabila, cu valente gustative inedite, conferite de prezenta apei de flori de portocal in ingrediente.

Este evident ca nu trebuie sa intram in panica ( sub motiv ca nu avem de unde gasi apa de flori de portocal ), intrucat globalizarea a permis accesul la arome la care nu indrazneam sa ne gandim acum 20 de ani. Prin urmare putem procura apa de flori de portocal de la orice magazin de delicatese, sau cele cu specific regional.

Supa crema de ardei rosii si portocale,…de ce nu,…un exercitiu de imaginatie, susceptibil de a oferi o evadare din cotidian, un periplu gustativ pe meleaguri exotice.

Sa urmarim impreuna ingredientele necesare pentru Supa crema de ardei rosii si portocale.

[/quote]

Ingrediente:

[list style=”check”]

  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 kg ardei grasi rosii
  • 3 portocale
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • Sare
  • Pentru décor
  • Coaja de portocala
  • Patrunjel tocat
  • Crutoane

[/list]

Mod de preparare:

Prepararea spuneam ca este deosebit de facila, prin urmare procedam astfel:

Spalam si curatam ardeii, apoi ii tocam relativ grosier.

Incingem intr-o oala cele doua linguri de ulei, peste care apoi, adaugam bucatile de ardei gras.

Saram dupa gust. Lasam la calit pe foc mic, amestecand din cand in cand.

Spalam porocalele, radem coaja de pe una si o adaugam in oala. Continuam calirea, amestecand din cand in cand, pana cand ardeii s-au gatit in suc propriu.

Cat se calesc ardeii, stoarcem sucul din portocale, incercand sa obtinem o cantitate apropiata de valoarea de 175ml. Adaugam in suc, apa de flori de portocal si omogenizam.

Odata ardeii caliti ( nu are importanta daca s-au caramelizat partial, acest lucru sporeste aroma), blendam compozitia peste care adaugam apoi sucul de portocale augmentat cu apa de flori de portocal. Omogenizam supa.

Servim in boluri sau farfurii de supa, ornata cu coaja de portocale (felii eventual), verdeata si crutoane.

Dragilor, S-aveti pofta!

 

Sursa: Retete Culinare

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.