Ingrediente:
100 g f?in?
100 g unt
200 ml lapte
300 g spanac op?rit ?i scurs foarte bine
4 ou?
200 g brânz? proasp?t?
100 g telemea de oaie
100 g parmezan ras
2 ardei gra?i
sare
piper
verdea?? proasp?t?
Mod de preparare:
1. Untul t?iat cubule?e se tope?te. Se adaug? spanacul tocat m?runt ?i f?ina ?i se amestec? pân? se leag?. Se stinge cu laptele c?ldu? ad?ugat pu?in câte pu?in ?i se amestec? bine. Se ia de pe foc ?i se las? s? se r?ceasc?, apoi se adaug? g?lbenu?urile, albu?urile b?tute spum?, un praf de sare ?i piper.
2. Se toarn? compozi?ia într-o tav? tapetat? cu hârtie de copt ?i se coace în cuptorul încins, aproximativ 25 de minute. Dup? 15 minute focul se reduce la mijlociu.
3. Între timp, se preg?te?te crema. Brânza proasp?t? se paseaz? ?i se amestec? cu telemeaua ras? ?i parmezanul. Se adaug? ardeiul gras t?iat cubule?e ?i condimente dup? gust.
4. Blatul copt se scoate din cuptor ?i se desprinde imediat de pe hârtia de copt. Se pune pe un ?ervet uscat, apoi se întinde compozi?ia de brânz? ?i se ruleaz? atent. Când se r?ce?te, se taie felii ?i se serve?te la aperitiv