[quote style=”1″]Desi lucrurile nu sunt inca pe deplin clare, este garnitura sau fel principal, pentru mine este evident ca putem povesti despre acest preparat, ca despre o veche cunostinta. Cine nu a facut vreodata Pilaf ? Preparat culinar de origine orientala, cu legaturi trainice in gastronomia otomana, pilaful este baza multor preparate complexe din zilele noastre. Servit la origini langa carnea de batal, acum poate fi alaturat legumelor, fructelor de mare si fireste fripturilor. Prezentam astazi o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa, cu adaugire de morcov, leguma care potenteaza minunat savoarea orezului, rezultand o garnitura de exceptie langa friptura sau fructe de mare. Haidem sa vedem cum se prepara…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 250 g orez cu bobul mare
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- Ulei
- Sare
- Piper
[/list]
Mod de preparare:
Lucrurile fiind extrem de simple, incepem prin a curata ceapa si morcovii, ceapa o taiem cubulete iar morcovii se taie bastonase vezi Metode de baza – Pregatirea salatelor.
Spalam orezul in 2-3 ape.
Incingem ulei intr-un vas de otel, apoi calim ceapa tocata si morcovii, pana cand se patrund. Adaugam orezul peste calitura si amestecam energic de cateva ori, apoi adaugam apa cat sa cuprinda.
Fierbem aproximativ 20 minute, pana cand compozitia se reduce corespunzator. Asezonam din sare si piper, stingem aragazul si lasam la odihna 15 minute.
Servim garnitura langa un preparat de baza.
Apropo, am gustat si am constatat ca se poate servi si ca fel principal, insa este indicat totusi sa-l servim ca si garnitura.
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare