Lifestyle

Oua benedict cu sos olandez

Oua benedict cu sos olandez

Oua benedict cu sos olandez

Ingrediente:

Oua – 4 buc

Bacon – 6 felii

Chifle – 2 buc

Otet – 1 cana

Pentru sos olandez:

Ou – 2 buc

Sare

Lamaie

Unt – 100 g

 

Mod de preparare:

Punem la incalzit putin untul, pana cand acesta se inmoaie. Intr-un castron punem galbenusul de la 2 oua, un praf de sare si zeama de la ½ lamaie.

Amestecam pana cand acesta se albeste, dupa care turnam untul ca si la maioneza, amestecand intr-un singur sens pentru a nu se taia. Amestecam pana cand acesta se face la grosimea maionezei si este gata.

Luam chiflele si le taiem capacul, apoi le scobim si le punem intr-o tigaie, pentru a le incalzi si praji,baconul felii il punem intr-o tigaie si il prajim si pe el.

intr-o cratita de 3 litrii: punem 1 litru de apa si o cana de otet si lasam compozitia sa fiarba,

dupa ce aceasta a fiert, spargem ou cu ou intr-un polonic si il adaugam in apa fiarta.

Le tinem in apa clocotita atat cat vrem, dar nu mai mult de 5 minute. Depide de fiecare cum vrea sa manance ouale: daca le tinem 2 minute in apa clocotita ouale vor fi moi, iar daca le tinem 4-5 minute vor fi tari.

fie imbracam chifla in bacon si ouale le punem in scobitura alaturi de sosul olandez, fie le servim ca atare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.