Ingrediente:
verde?uri (p?trunjel, tarhon)
600 g maz?re verde
250 ml sup?
1 lingur? f?in?
2 g?lbenu?uri
100 g unt
1 l?mâie
sare
piper alb
Bulete:
400 g orez fiert
100 g ciuperci
2 linguri de unt
sare
Mod de preparare:
Se fierbe 1 litru de ap? s?rat?. Se spal? verde?urile proaspete ?i se reunesc într-o leg?tur?. Se pune maz?rea verde în apa care fierbe. Se adaug? ?i verde?urile. Se fierbe timp de 5 minute ?i apoi se scurge zeama. Se pun verde?urile ?i maz?rea la loc cald.
Se amestec? f?ina ?i g?lbenu?urile cu o cantitate mic? de sup?. În alt? cr?ticioar? se toarn? restul de sup?, se pune cr?ticioara pe baie de aburi ?i se încorporeaz? g?lbenu?urile. Se amestec? pân? când se îngroa??. Se ia de pe baia de aburi ?i se adaug? treptat untul topit. Se asezoneaz? cu suc de l?mâie, cu piper m?cinat ?i cu sare. Se adaug? maz?rea cald? ?i se încorporeaz? în sos.
Se spal? ciupercile ?i se taie felii. Se tope?te untul într-o tigaie ?i se frig feliu?ele de ciuperci. Se adaug? orezul fiert, se amestec? totul ?i se s?reaz?. Se serve?te cu sos de maz?re.