Lifestyle

File Stroganoff

File Stroganoff

File Stroganoff

[quote style=”1″]Nu putem neglija la nesfarsit marea gastronomie rusa, asa ca astazi povestim despre un preparat emblematic al acesteia si anume despre File Stroganoff. Preparat pentru prima oara (dupa unele surse), in Rusia tarista a secolului 19, poarta numele unui faimos diplomat imperial, respectiv contele Pavel Stroganoff. Alcatuirea este practic, un sote de carne de vitel servit intr-un sos de smantana, numai ca in reteta originala, preparatul era alcatuit din cuburi de carne de vitel pudrate cu faina si un sos de mustar finisat cu o cantitate mica de smantana, fara ciuperci si fara ceapa. Abia din anul 1912, in reteta se adauga si ultimele doua, alaturate unei garnituri din cartofi pai, aceasta varianta devenind intre timp, versiunea traditionala in Rusia. Preparatul este faimos in toata lumea, asa ca, apreciez ca este potrivit sa-i acordam atentie si noi, cum altfel decat, …urmarind in primul rand ingredientele necesare…[/quote]

Ingrediente:

[list style=”check”]

  • 600g file de vitel
  • 2 cepe
  • 250g boboci Champignon
  • 4 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • 250ml supa de carne
  • 200g smantana de separator
  • 150g castraveciori murati
  • 4 linguri zeama de castraveciori murati
  • 1 legatura marar

[/list]

Mod de preparare:

Desi este un preparat servit cu precadere in restaurantele de lux, nu este foarte greu de savarsit asa ca preparam dupa cum urmeaza:

Curatam si spalam ceapa si ciupercile, ceapa o tocam marunt, iar ciupercile le taiem in jumatate (chiar daca sunt mici).

Carnea o taiem in fasii subtiri.

Calim in 2 linguri de ulei carnea, intr-o tigaie mare, neaderenta aproximativ 1-2 minute. intrucat, cantitatea este relativ mare, efectuam operatiunea de calire in 2 etape. Scoatem carnea din tigaie intr-un vas, o asezonam din sare si piper si o lasam la odihna.

In aceeasi tigaie, adaugam celelalte doua linguri de ulei, incingem si calim ceapa (taiata in prealabil, dupa cum povesteam). Adaugam si jumatatile de bococi Champignon si rumenim cuvincios, amestecand des.

Adaugam peste ceapa si ciuperci supa de carne ( nu stim sa facem supa de carne…urmarim pasii de la Supa de carne – Reteta de baza) si lasam sa dea in clocot. In acest moment incorporam smantana in sos. Lasam iar sa dea in clocot si reducem sosul timp de 5 minute. Asezonam sosul din sare si piper.

Cat sosul se reduce, (ca sa nu ne pierdem indemanarea) taiem felii relativ grosiere, castravetii murati.

Adaugam acum carnea rumenita si feliile de castraveti in sos si mai lasam maxim 1 minut la foc iute.

Tusa finala o dam cu zeama de castraveti murati si numai daca mai este nevoie cu sare si piper (dar numai daca mai este nevoie)!

Cam asta-i File-ul Stroganoff!

Servim imediat, presarat cu marar tocat alaturi de o garnitura de cartofi pai.

Nu uitam fireste de vin. Consider ca un Merlot rose ar fi numai bun.

Rezultat de exceptie, incantare maxima!

Succes si pofta buna.

 

Sursa: Retete Culinare

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.