Ingrediente:
0,5 kg file de cod
3 cartofi f?r? coaj?, t?ia?i în buc??ele mai mari
3 cepe cur??ate, t?iate în sferturi
3 ou? tari, t?iate felii
45 gr de varz? alb? r?zuit?
6 m?sline sau 1 castravete conservat t?iat în cubule?e
¼ cea?c? de ulei
¼ cea?c? de o?et 6%
sare
piper
Mod de preparare:
Fileul se pune in ap? fierbinte, apoi se presar? cu sare ?i se fierbe timp de 10 minute. Dup? uscare se las? deoparte. Ceapa ?i cartofii se pun în ceaun ?i se toarn? peste ele ap? fierbinte, pu?in s?rat?. Se fierbe totul timp de 10 minute. Varza tocat? se pune în ceaun împreun? cu legumele. Totul se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoar? apa ?i se las? s? se r?ceasc?. Se pune pe?tele în ceaun, apoi verde?urile, ou?le, m?slinele – ?i totul se amestec? foarte bine. Se face un sos din ulei, o?et, sare ?i piper, cu care se acoper? apoi mâncarea. Servi?i la rece, cel mai bine cu pâine alb? sau neagr?.