Ingrediente:
Oua – 4 buc
Bacon – 6 felii
Chifle – 2 buc
Otet – 1 cana
Pentru sos olandez:
Ou – 2 buc
Sare
Lamaie
Unt – 100 g
Mod de preparare:
Punem la incalzit putin untul, pana cand acesta se inmoaie. Intr-un castron punem galbenusul de la 2 oua, un praf de sare si zeama de la ½ lamaie.
Amestecam pana cand acesta se albeste, dupa care turnam untul ca si la maioneza, amestecand intr-un singur sens pentru a nu se taia. Amestecam pana cand acesta se face la grosimea maionezei si este gata.
Luam chiflele si le taiem capacul, apoi le scobim si le punem intr-o tigaie, pentru a le incalzi si praji,baconul felii il punem intr-o tigaie si il prajim si pe el.
intr-o cratita de 3 litrii: punem 1 litru de apa si o cana de otet si lasam compozitia sa fiarba,
dupa ce aceasta a fiert, spargem ou cu ou intr-un polonic si il adaugam in apa fiarta.
Le tinem in apa clocotita atat cat vrem, dar nu mai mult de 5 minute. Depide de fiecare cum vrea sa manance ouale: daca le tinem 2 minute in apa clocotita ouale vor fi moi, iar daca le tinem 4-5 minute vor fi tari.
fie imbracam chifla in bacon si ouale le punem in scobitura alaturi de sosul olandez, fie le servim ca atare.