[quote style=”1″]Povestim astazi despre o supa medicament, cu virtuti tamaduitoare, foarte hranitoare, potrivita in special persoanelor cu nevoi ceva mai speciale, dar de ce sa nu spunem, foarte gustoasa si savuroasa, acest aspect ducand la concluzia, cred eu, ca poate fi abordata de fiecare dintre noi. Nu mai vorbim de faptul ca se prepara foarte usor, putand fi alegerea inspirata pentru o cina frugala.
Supa de manzat, despre ea povestim, este o supa strecurata, servita impreuna cu crutoane si augmentata cu putina smantana de separator, pentru a-i conferi o savoare aparte. Bogatia de vitamine vine de la legumele fierte odata cu carnea, lucru care, spuneam mai devreme, determina sa fie prima optiune pentru persoanele cu nevoi speciale.
Sa urmarim impreuna, ingredientele necesare…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- ½ kg carne de manzat
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 cartof
- ½ ardei gras
- 1 rosie
- Sare
- Piper
[/list]
Mod de preparare:
Se prepara foarte usor, dupa cum urmeaza:
Portionam carnea si o punem la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si un praf de sare. Spumuim ori de cate ori este nevoie, apoi lasam sa fiarba aproximativ 40 minute.
Curatam si spalam legumele, le taiem mare, apoi le adaugam in oala si completam din apa. Continuam fierberea pana ce legumele sunt fierte, apoi strecuram supa (dam deoparte carnea si legumele), o asezonam din sare si piper, mai clocotim 5 minute.
Lasam oala acoperita 10-15 minute sa se linisteasca, apoi servim supa fierbinte, alaturi de crutoane si smantana.
Legumele si carnea ramase pot fi servite ca un rasol, asezonat cu hrean si sfecla rosie rasa.
Succes si pofta buna!
Sursa: Retete Culinare