Lifestyle

Urzici cu usturoi

Urzici cu usturoi

Urzici cu usturoi

Astazi va prezint o alta vedeta a drumului nostru vegetal spre Pasti, planta marunta, banala, o gasim pe marginea santului, dar foarte deosebita in ceea ce priveste insusirile absolut uimitoare pe care le are.

Urzica este o planta cunoscuta, dar care o folosim rareori in alimentatie, de cele mai multe in periada postului, fara sa ne gandim la proprietatile ei vindecatoare, la faptul ca ne-ar putea intari sanatatea.

Urzicile contin un numar mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, etc), substante proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone, etc.

Datorita acestui bogat continut ele sunt folosite ca aliment precum si ca plante medicinale in cure pentru regenerarea organismului si pentru detoxifierea lui.

Se pare ca in ceea ce priveste legumele verzi precum urzicile, preferintele se impart în dou? mari tabere: cei ce le urasc cu desavarsire si cei ce le adora.

Urzicile cu usturoi si mamaliga sunt în topul preferintelor mele si se prepara extrem de simplu. Partea mai migaloasa e curatatul dar cu putina perseverenta, reusim sa trecem si peste impedimentul major al intepaturilor. Parca nimic nu pune in evidenta mai bine gustul urzicilor decat aceste urzici cu usturoi.

Ingrediente:

500 g (cam 10 maini) urzici

4-5 catei de usturoi

3 linguri de ulei

1 lingura de faina

sare

piper

Mod de preparare:

Este o mancare simpla, rustica dar deosebit de gustoasa si se prepara astfel:

1.Spalam urzicile in mai multe ape, apoi le oparim in apa clocotita cu sare. (nu aruncati apa in care au fost oparite)

2.Dupa ce le-am oparit aproximativ 5 minute le scoatem si le tocam cat mai marunt (oricat a-ti fi de tentati, nu le tocati la blender, tocati-le cu un cutit, astfel vor fi mai texturate).

3.Calim ceapa tocata marunt in ulei pana devine lucioasa. In acel moment adaugam urzicile, o lingura de faina si cativa catei de usturoi zdrobit.

4.Asezonam din sare, adaugam zeama de urzici ramasa de la oparire (cam 200 ml) si lasam sa se reduca la foc mic. Amestecam cat mai des, astfel incat sa nu se lipeasca.

Servim urzicile calde, cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

Sursa: Retete Culinare

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.