Sport

S-a stabilit componenta seriilor si sistemul competitional din Ligile a 2-a și a 3-a

S-a stabilit componenta seriilor si sistemul competitional din Ligile a 2-a și a 3-a
S-a stabilit componenta seriilor si sistemul competitional din Ligile a 2-a și a 3-a
S-a stabilit componenta seriilor si sistemul competitional din Ligile a 2-a și a 3-a

Întrunit astăzi, 13 august 2014, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat componența seriilor din Ligile a 2-a și a 3-a. În Liga a doua s-au înscris doar 23 de echipe împărțite în două serii, iar în Liga a 3-a se vor alinia la start doar 69 de echipe, împărțite în 5 serii.

Dar iată şi componenţa seriilor din Liga a 2-a:

SERIA I, formată din 12 echipe: AFC Săgeata Năvodari, AFC Unirea 04 Slobozia, Academica Argeş, ACS Berceni,  ASC Bacău, CF Brăila, FC Farul Constanţa, ACS Rapid CFR Suceava, FCM Dorohoi, FC Voluntari, CS Baloteşti.

SERIA a II-a, formată din 11 echipe: ACS Poli Timişoara,  CSM Râmnicu Vâlcea, CS Metalul Reşiţa, ACS FC Olt Slatina, CS FC Olimpia 2010 Satu Mare, CS Mioveni, CS FC Bihor Oradea, CS Unirea Târlungeni, CS FC Caransebeş, CS Şoimii Pâncota, AFC Fortuna Poiana Câmpina.

Sistemul competiţional al Ligii 2, se va disputa în două faze, într-un sistem cu sezon regulat, urmat de play-off şi play-out, în care se va intra cu toate punctele acumulate până atunci. În play-off vor juca primele 6 echipe din clasament la finalul sezonului regulat și joacă între ele tur – retur, 10 meciuri. În play-out vor juca echipele clasate pe locurile 7 – 12 joacă între ele tur – retur 10 meciuri. Promovează în Liga I echipele clasate pe locurile 1 în playoff din fiecare serie. Retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 11 şi 12 din seria I, locul 11 din seria a 2-a, plus o echipă de pe locul 10, după disputarea unui joc de baraj într-o singură manşă, pe teren neutru.

Calendarul competiţional 2014-2015 se va stabili pe 18 august 2014, la ora 11:00, la Casa Fotbalului, sala ”Nicolae Dobrin”. La eveniment sunt invitaţi toţi reprezentanţii cluburilor din Ligile 2 şi 3.

Președintele Consiliului de Administrație al CF Brăila, Valentin Avramescu s-a arătat nemulțumit că fosta FC Clinceni, mutată cu arme și bagaje în Argeș, a fost repartizată tot în seria I, deși după criteriul geografic ar fi putut fi trecute în seria I echipa din Câmpina sau cea de la Tărlungeni.

Liga a 3-a va fi formată din 69 de echipe, 4 serii a câte 14 echipe și o serie de 13 echipe, sistem campionat în care fiecare echipă joacă, tur-retur. Promovează în Liga a 2-a echipele clasate pe locurile 1 în din fiecare serie și retrogradează în Liga a 4-a echipele clasate pe locurile 13 și 14 din seriile cu 14 echipe și locul 13 din seria cu 13 echipe (seria a 4-a), plus o echipă de pe locul 12. Pentru echipele de pe locul 12 va fi alcătuit un clasament special în care se vor lua în calcul numai jocurile susținute de echipele de pe locurile 12 cu echipele clasate pe locurile 1 -11.

CF Brăila 2 nu a fost primită în Liga a 3-aWP_20140811_003

Marea surpriză la Liga a 3-a este absența celor de la Conpet Cireșu, care au terminat campionatul trecut pe primul loc în play-outul seriei a doua, dar care anul acesta au dorit să se înscri în campionat sub denumirea de CF Brăila 2. Cu mai puțin de 24 de ore înaintea Comitetul Executiv al FRF de astăzi, conducerea clubului brăilean a fost anunțată de cei de la federație că nu le-a fost aprobată schimbarea denumirii și că se pot înscrie în Liga a 3-a doar sub denumirea de Conpet Cireșu.

Celor de la FRF le-a trebuit două luni de zile să i-a o hotărâre la solicitarea noastră de a schimba denumirea echipei din Conpet Cireșu în CF Brăila 2. Am vorbit de 3-4 ori cu domnul Stîngaciu de la compartimentul juridic al FRF, care ne-a dat asigurări verbale că nu e nici o problemă, având în vedere faptul căexistă un document juridic între Conpet Cireșu și CF Brăila. Noi nu ceream nimic în plus, nu ceream un loc în plus în Liga a 3-a, solicitam ca pe locul câștigat sportiv de Conpet Cireșu să evolueze CF Brăila 2, rezultată în urma fuziunii dintre cele două. Dar se pare că argumentele noastre nu au fost suficient de puternice. Nu înțeleg cum FRF nu i-a în considrare niște acte, certificate notarial, dar acum asta e, a declarat președintele CF Brăila, Valentin Avramescu.

Cel care a obținut cu Conpet Cireșu două promovări în Liga a 3-a și a reușit să mențină anul trecut echipa în Liga a 3-a, s-a arătat mâhnit de decizia FRF, mai ales că ea a venit în ultimul moment, când nu se mai putea face nimic.

[quote]Astăzi dimineață, având în vedere ceea ce s-a întâmplat cu înscrierea în Liga a 3-a, am depus la AJF Brăila o solicitare de înscriere în Liga a 4-a, în baza articolului din ROAF-ul FRF care spune că o echipă care din diverse motive nu se poate înscrie în Liga în care și-a câștigat dreptul de a evolua pe criteriu sportiv, se poate înscrie în Liga imediat inferioară. Știm că e târziu, dar nu avem nici o vină că FRF ne-a înștiințat abia astăzi de această decizie. Primirea noastră în Liga a 4-a, sub denumirea de CF Brăila 2, ar putea completa numărul de echipe din această ligă,astfel încât nici o echipă să nu stea în fiecare etapă. Îmi doresc să putem evolua măcar în Liga a 4-a pentru ca acești copii care s-au pregătit în ultima lună și jumătate cu echipa a doua să poată juca, să aibă meciuri în picioare[/quote], a spus Avramescu.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •