Stil de viata Social

Pulpa de miel cu spanac

Pulpa de miel cu spanac
Pulpa de miel cu spanac
Pulpa de miel cu spanac

Dragilor, haideţi să mai povestim și despre mieii altora, că poate de ai noștri ne-am săturat! Mă rog, vorba vine!

Chiar dacă nu-i deloc în regulă să pălăvrăgești despre traista vecinului, astăzi, siliți de nevoi, facem o vorbire agreabilă despre o rețetă de miel aparținând bucătăriilor din Orientul Mijlociu, așa, ca să mai schimbăm oarecum registrul preparatelor tradiționale Pascale.

Pulpa de miel cu spanac este un preparat inedit, chiar dacă denumirea nu te determină să crezi asta (până la urmă s-a tot vorbit de pulpa de miel cu spanac și prin alte cuhnii virtuale), pentru că aici carnea de miel este gătită alături de ingrediente tipic mediteraneene, precum rozmarinul, uleiul de măsline, semințele de pin, usturoiul și stafidele.

Apreciez că sună suficient de interesant, un suflu ceva mai proaspăt si ușor alăturat metodelor împământenite de preparare a mielului, așa că, vă invit, cu drag, să urmărim împreună, pentru început, ingredientele necesare.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei extravirgin de măsline
  • 2 linguri muștar integral (cu miere sau aromat cu verdețuri)
  • 6-8 capace de pulpă de miel (cam 800 g în total)
  • 2 fire rozmarin
  • sare
  • piper negru
  • ½ ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 1 roșie potrivită
  • 50g semințe de pin
  • 50g stafide
  • ½ kg spanac tânăr

Ceva mai laborioasă ca de obicei, rețeta decurge totuși liniar, astfel:

Încingem cuptorul la 220 grade și pensulăm cu puțin ulei o tavă mică de copt.

Folosim jumătate din cantitatea de muștar pentru a asezona fiecare bucată de pulpă de miel.

Spălam și uscăm rozmarinul, curățăm și feliem ceapa, spălăm și tăiem relativ grosier roșia. Curățăm usturoiul și spanacul (pe acesta din urmă îl spălam bine și apoi îl scurgem bine). Toate acestea le așezam deoparte, fiindcă va veni și vremea lor!

Gătim carnea pe raftul superior al cuptorului, timp de 10 minute, apoi întoarcem, ungem cu muștar, asezonăm din sare și piper și mai gătim încă maxim 8 minute, până ce este făcută, dar rămâne roz la interior. Dacă preferăm carnea bine făcută, mai lăsăm încă 2-3 minute în plus.

Cât timp se gătește mielul, încingem restul de ulei într-o tigaie mare (poate chiar wok), adăugăm ceapa și usturoiul tăiate, acoperim și rumenim 3 minute la foc mic (chiar foarte mic), până ce ceapa se înmoaie, dar nu apucă să se coloreze.

Adăugăm roșia în tigaie și mai gătim 1 minut.

Hop și cu spanacul, semințele de pin, rozmarinul și stafidele, dăm un praf de sare și sotăm 3-4 minute, până se înmoaie.

Cam gata, dragii Maitre-ului!

Montăm spanacul pe farfurii și aranjăm peste el bucățile de miel. Servim imediat cu pâine crocantă, ce se poate înmuia în sos.

Pulpă de miel cu spanac! Un preparat care, dacă ne va încânta, vom ști cu siguranță să-l facem tradițional.

Numai că efortul nu-i complet fără vin.

Ca de fiecare dată, alăturăm la această pulpă de miel cu spanac, un Merlot DOC-CT deosebit, cu aroma delicată şi gust de fructe de pădure, de culoare roşie-rubinie, astringent şi taninos, cu o catifelare specifică celor mai fine vinuri. De Măcin. Alcovin Măcin!

Dragilor, s-aveți poftă! Şi după acum vă urez, din toată inima, Paște Fericit!

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •