Actualitate Social

Programul de locuri de munca subventionate va debuta in iulie

Programul de locuri de munca subventionate va debuta in iulie

mun

Startul programului de locuri de muncă subvenţionate se va da în luna iulie a acestui an, după cum a anunţat Florin Jianu, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism.

Florin Jianu, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism a subliniat că antreprenorii pot beneficia timp de şase luni de subvenţii de 900 de lei net şi 1.300 de lei net la angajarea absolvenţilor de licee şi universităţi din 2014.

Florin Jianu:

În iulie dăm drumul Programului de locuri de muncă subvenţionate, pentru absolvenţii anului 2014. Din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), se va aloca o subvenţie lunară, pentru o perioadă de minimum şase luni şi maximum 12 luni, în valoare netă de 900 de lei pentru cei care termină liceul şi 1.300 de lei pentru cei care termină facultatea. În general, dorim să creăm programe simple, implementabile, pentru a le da posibilitatea firmelor deja înfiinţate, dar şi tinerilor antreprenori, să creeze noi locuri de muncă în România.

Ministrul a reamintit că tinerii care vor să devină antreprenori au la dispoziţie şi alte programe pentru a-i sprijini în aceste demersuri.

Florin Jianu a completat:

Politicile pe care le voi susţine în perioada următoare vor fi antreprenoriale eminamente, deoarece şi eu am fost antreprenor şi ştiu care sunt nevoile acestei categorii. Pentru tinerii care doresc să devină antreprenori, le reamintesc că în România funcţionează deja „Programul întreprinzătorului debutant”, prin care se acordă o serie de facilităţi la înfiinţarea firmei. De exemplu, nu se percep taxe la înscrierea firmei la Registrul Comerţului, iar tinerii întreprinzători pot obţine împrumuturi în condiţii deosebit de avantajoase.

Autorităţile pun la bătaie 40 de milioane de euro din fonduri europene pentru a susţine angajarea tinerilor absolvenţi şi activitatea companiilor mici şi mijlocii. Proiectele vor putea fi încărcate în sistemul informatic Action Web începând cu data de 6 iunie 2014, ora 10.00, până la data de 11 iunie 2014, ora 16.00. Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenţii vor fi obligaţi să menţină posturile nou create o perioadă de timp cel puţin egală cu cea pentru care au încasat subvenţia. Firmele vor fi obligate să menţină postul nou înfiinţat şi nu persoana angajată iniţial. Numărul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subvenţionării, în funcţie de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este: pentru microîntreprinderi – 3 locuri de muncă; pentru întreprinderi mici – 7 locuri de muncă; pentru întreprinderi mijlocii – 15 locuri de muncă.

Subvenţiile aferente salariilor tinerilor absolvenţi vor fi acordate lunar. În acelaşi timp, companiile care vor angaja absolvenţi vor fi obligate să realizeze un plan educaţional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educaţional aferent învăţării la locul de muncă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •