• Contact
miercuri, 10, septembrie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Lifestyle

Prajitura cu mere si vanilie

22/03/2013
in Lifestyle
Timp de citire:2 mins read
A A
0
Prajitura cu mere si vanilie
0
Distribuiri
1
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp

Prajitura cu mere si vanilie

Ingrediente:

ArticoleSimilare

Cate produse au fost livrate elevilor in perioada septembrie – decembrie 2017

Suspectul care a violat fata de 14 ani arestat preventiv pentru 30 de zile

Fara permis, a intrat cu mopedul intr-un cap de podet

Blat:

4 oua,

80 gr zahar,

1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet,

120 gr faina,

1 praf de sare.

 Umplutura:

4 mere,

100 gr unt,

100 gr zahar,

1 lingurita esenta de vanilie sau 3 pliculete zahar vanilat.

Crema de vanilie:

500 ml lapte ,

2 oua,

100 gr zahar,

100 gr amidon,

4 plicuri zahar vanilat,

100 gr frisca dulce batuta,

1 pliculet gelatina.

 Mod de preparare:

Blat: ouale se separa , se bat albusurile spuma cu zahar, astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada.Se mixeaza  galbenusurile cu praful de copt stins in otet  intr-un bol mai mare, apoi adaugam albusurile spuma.Faina se amesteca cu sare apoi cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt – dimensiune tava 20×30.Se introduce in cuptorul incalzit la 180 C  si se lasa cca 15  min.Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se taie in 2 foi.

Crema de vanilie:  ouale, zaharul si amidonul se amesteca apoi se subtiaza cu 100 ml lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert .In momentul in care laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba  pana ce se ingroasa.

Se ia de pe foc, se amesteca cu zaharul vanilat si se lasa la racit .

Pentru umplutura, se curata merele de coaja si se dau pe razatoare.Intr-o cratita punem zaharul, merele rase si untul . Se amesteca si se pun la fiert la foc mic. Se lasa sa fiarba pana se incorporeaza 3 sferturi din zeama.Cand este gata se lasa sa se raceasca si se adauga vanilia.

Gelatina se pune in 50 ml lapte fierbinte si se amesteca continuu pana se dizolva, in acelasi timp se si raceste.

In tava in care am copt blatul se pune un strat de folie alimentara , se adauga prima foaie, adaugam umplutura de mere, apoi a doua foaie. Se pune la rece cca 30 min.

Frisca batuta se amesteca cu crema de vanilie si gelatina, mixam compozitia , pana devine omogena. Compozitia formata se toarna peste blatul umplut cu mere, se niveleaza cu o spatula si se introduce la rece cca 5 ore, de preferat de seara pana dimineata.

Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita.

Este un desert aromat si foarte gustos.

Etichete: coptfainafriscagelatinalaptemereouaprafretetaretetesareuntvanilatvaniliezahar
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Ziua Pompierilor din România sărbătorită la ISU Dunărea Brăila 10/09/2025
  • Sportivii Urban Warrior Gym – pregătire intensă și participare la stagiul internațional Senshi din Bulgaria 10/09/2025
  • Altercație între un elev și un profesor în curtea Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Galaţi 10/09/2025
  • Campanie județeană de prevenire a violenței domestice 10/09/2025
  • Protest al sindicaliștilor brăileni în fața Prefecturii 10/09/2025
  • Rezultatele etapei a 2-a a Campionatului de Minifotbal Brăila 10/09/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version