Lifestyle

Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente foi:

5 linguri ulei

100 g zahar

2 oua

150 ml lapte

1 lingurita bicarbonat

4 cani faina

Ingrediente crema:

1 litru lapte

200 g zahar

10 linguri faina

3 oua

200 g unt

2-3 lamai

 

Mod de preparare:

Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate putin,apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Adaugam si laptele.In compozitia obtinuta adaugam faina.Daca mai e nevoie mai adaugam faina.Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.Impartim aluatul in 4 parti,pe care le intindem pe dosul tavii (20/30)cm.Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,in jur de 10 minute,pana marginile devin usor maronii.

Ouale le mixam bine cu zahar.Cand au devenit ca o crema adaugam faina si mixam in continuare.Adaugam laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand continuu.Punem vasul la foc mic sau la baie de aburi,pana compozitia devine groasa ca o budinca.Lasam la racit.Intre timp mixam bine untul,pana devine ca o crema fina.Cand s-a racit crema,adaugam untul frecat,putin cate putin.La sfarsit adaugam zeama stoarsa de la cele 2 lamai.Cu aceasta crema se umplu foile si se da la rece pana a doua zi,cand se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.