ProBr

Poliția Locală Brăila se reorganizează

Poliția Locală Brăila se reorganizează

Consilierii municipali au aprobat astăzi, în ședința ordinară pe luna iulie, reorganizarea Poliției Locale Brăila și modificarea organigramei și Statului de funcții.

În prezent Poliția Locală funcționează cu un număr de 205 posturi dintre care 164 sunt funcții publice și 41 funcții în regim contractual. În urma modificării structurii organizatorice numărul funcțiilor publice a crescut la 167, iar cele contractuale au scăzut cu 3.

Reorganizarea vizeză înființarea Biroului juridic, contencios, proceduri, evidență operativă și relații publice cu un număr de 5 funcții publice dintre care 4 funcții de execuție existente, iar funcția de șef birou II se înființează prin desființarea funcției de guard de la serviciul dispecerat, funcție vacantă. De asemenea se înființează funcția de arhivar prin desființarea unei alte funcții vacante de guard la serviciul dispecerat. Funcția de arhivar va fi inclusă la Biroul resurse umane, sănătate, securitate în muncă, PSI, secretariar și arhivă.

Funcția de secretar de la Compartimentul Relații cu mass-media, purtător de cuvânt și secretariat va fi mutată la Serviciul de Ordine Publică. Totodată se vor desființat 3 funcții vacante de inspector și se vor înființa 3 posturi de polițist local cu grad inferior (debutant).

În vederea eficientizării Serviciului de Ordine Publică se transformă 4 funcții vacante de polițist local în funcții publice la nivel inferior în vederea scoaterii acestora la concurs cu diminuarea condițiilor de vechime în specialitatea studiilor.

De asemenea, în conformitate cu nou cod administrativ, funcția de inspector clasa I, grad profesional superior se va transforma în funcție publică de consilier achiziții publice.

Prin reorganizarea Biroului Inspecție în construcții și afișaj stradal se desființează trei funcții de polițist local și se vor înființa 3 funcții în cadrul Biroului de Ordine Publică.

Directorul executiv al Poliției Locale Brăila, Georgică Tănase a spus că aceste măsuri organizatorice vin ca urmare a solicitării cetățenilor de a fi asigurată o mai mare siguranță din punct de vedere al ordinii publice în municipiu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •