Actualitate

Sanctiuni de 16770 lei aplicate de politistii Serviciului Rutier al Politiei Locale Braila

Sanctiuni de 16770 lei aplicate de politistii Serviciului Rutier al Politiei Locale Braila

Sancțiuni contravenționale în valoare de 16.770 lei au fost aplicate în perioada 15 – 17 decembrie 2017 de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier al Poliției Locale Brăila.

Astfel, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, au fost aplicate un număr de 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.000 lei. Majoritatea sancțiunilor contravenționale aplicate în baza acestei prevederi legale a vizat taximetriști care, aflați în timpul activității, nu au respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv atestatul profesional sau certificatul agreere R.A.R.

De asemenea, în aceeași perioadă, au fost aplicate un număr de 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.770 lei şi un număr de 26 puncte penalizare conform O.U.G. 195/2002, pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise.

În acest caz, cele mai multe sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor unor ansambluri de autovehicule formate din autoutilitare si semiremorci, care circulau, în municipiul Brăila, pe sectoare de drum semnalizate cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.

[quote]Referitor la competența Poliției Locale în ce privește domeniul circulației pe drumurile publice, precizăm că, în baza prevederilor Art. 7 din Legea Poliției Locale nr. 155/2010, în domeniul circulației pe drumurile publice, Poliția Locală are, printre altele, următoarele atribuții:

a) asigură fluența circulației pe drumurile publice din raza teritorială de competență, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulației pe drumurile publice;

b) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar;

c) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă și accesul pe anumite sectoare de drum, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule;

d) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală;

e) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulația în zona pietonală, în zona rezidentială, în parcuri și zone de agrement, precum și pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoanele cu handicap.

Aspectele depistate ce depășesc competențele Poliției Locale sunt comunicate cu celeritate Biroului Rutier din cadrul  IPJ Brăila, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor ce se impun[/quote], a precizat Georgică Tănase, directorul executiv al Poliției Locale Brăila.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •