ProBr

Anul acesta polițiștii locali au aplicat 161 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 159.000 lei pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

Anul acesta polițiștii locali au aplicat 161 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 159.000 lei pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

În seara zilei de 25 iulie a.c., în jurul orei 21.00, un brăilean a sesizat faptul că o autoutilitară ar fi oprit pe terenul fostei U. M. de la Caporalul Mușat, intrarea dinspre Șoseaua Buzăului, iar doi tineri aflați în partea din spate a dubei ar fi deschis ușile, cu scopul de a arunca ceva din interiorul autoutilitarei, pe terenul respectiv.

În momentul în care au observat că cetățeanul filmează, tinerii s-au răzgândit, au închis ușile iar duba a plecat.

Polițiștii locali au identificat proprietarul autoutilitarei, iar, în urma verificărilor, s-a stabilit că duba fusese condusă de fiul acestuia, în vârstă de 25 de ani.

Tânărul a recunoscut că a ajuns cu autoutilitara pe terenul respectiv, însă a explicat că nu avea de gând să arunce nimic din mașină, ci doar să întoarcă. Pentru faptul că a pătruns în incinta fostei unități militare, încălcând normele legale de acces, tânărul a fost sancționat contravenținal cu suma de 500 lei, conform Legii 61/1991.

”Precizăm că, de la începutul anului și până acum, pentru aruncarea sau depozitarea, pe domeniul public, a reziduurilor menajere precum și a altor materiale, polițiștii locali au aplicat 161 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 159.000 lei. Au fost vizate în special zonele limitrofe ale municipiului, cum ar fi str. Eroilor, Șoseaua Dig Brăila – Galați, str. Arcului, str. Rândunicii, Șos. de centură, zona ANL Lacu Dulce, Șos. Baldovinești, str. Mecanizatorilor sau malul Dunării. De altfel, doar în zona cartierului ANL Lacu Dulce, a parcului ANL Lacu Dulce și a împrejurimilor acestora, au fost constatate și aplicate 105 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 120.000 lei, acestea vizând atât încălcarea prevederilor legislative în vigoare referitoare la curățenia pe domeniul public al municipiului Brăila, cât și pe cele privind accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală în municipiu” precizeză Georgică Tănase, directorul executiv al Poliției locale Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •