Actualitate

Amenzi pentru depozitarea gunoaielor pe domeniul public

Amenzi pentru depozitarea gunoaielor pe domeniul public

Poliția Locală Brăila acționează în permanență în vederea prevenirii și combaterii depozitării deșeurilor de orice fel, de către persoanele fizice și juridice, pe domeniul public al municipiului Brăila.

Astfel, în perioada 08.02.2019 – 17.02.2019, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse încălcând prevederile legislative în vigoare referitoare la curățenia pe domeniul public al municipiului Brăila.

Mai precis, în ziua de 08.02.2019, în jurul orei 13.00, a fost amendat cu suma totală de 2.305 lei, un bărbat în vârstă de 39 de ani, depistat în timp ce arunca, dintr-o căruță, pe un loc viran de pe strada Arad, 20 de saci plini cu deșeuri inerte.

În ziua de 12.02.2019, în jurul orei 20.10, un echipaj al Poliției Locale Brăila, care patrula în zona strada Viilor – Șoseaua Dig Brăila – Galați – strada Arcului, a observat o autoutilitară care transporta saci plini cu moloz și care circula cu farurile stinse pe o stradă din zona fostului Abator. Pornind în urmărirea autoutilitarei, echipajul a depistat-o pe strada Arcului, unde aceasta deja basculase, având oblonul din spate lăsat. La vederea echipajului Poliției Locale, șoferul autoutilitarei a demarat în trombă, fugind de la locul unde descărcase ilegal molozul. A fost urmărit de polițiștii locali până la un imobil situat pe strada Viilor, în curtea căruia a intrat, prin escaladarea gardului. Bărbatul a fost identificat în persoana unui administrator a trei centre de colectare a fierului vechi din Brăila. Acesta are 43 de ani, iar autoutilitara folosită la depozitarea ilegală a molozului pe domeniul public aparține fratelui acestuia. Pe numele bărbatului au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.700 lei, a precizat directorul exeutiv al Poliției Locale Brăila, Georgică Tănase.

În ziua de 14 februarie .2019, o femeie în vârstă de 76 de ani a fost sancționată contravențional cu suma de 1.000 de lei, după ce a fost surprinsă în timp ce arunca gunoi pe strada Abatorului, la intersecția cu strada Plantelor, iar în data de 15.02.2019, un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost amendat cu suma de 1.000 de lei, după ce a aruncat dintr-un taxi o sacoșă plină cu gunoi, pe strada Arcului, sub pasarelă.

Alți doi bărbați au fost sancționați contravențional în data de 17 februarie 2019, fiind depistați în timp ce aruncau gunoi pe strada Eroilor, respectiv pe Șoseaua Baldovinești. Valoarea totală a amenzilor aplicate celor doi ridicându-se la 2.000 lei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •