[quote style=”1″]Povestim astazi despre o friptura foarte gustoasa si in acelasi timp usor de facut. Friptura de purcel la tigaie cu unt picant este un preparat care imbina gustul minunat al carnii rumenite in tigaie, cu untul picant si pasta Wasabi, ceea ce confera carnii o savoare de neegalat. Despre untul picant am mai povestit impreuna in articolele Bazelor gatitului, dar cred eu, ca nu trebuie scapata ocazia sa mai zicem cate ceva. Chiar daca carnea de purcel nu este deloc fada, untul picant ii da un plus de savoare, ii confera un “ce” anume, greu de egalat cu alte sosuri sau adaosuri de mirodenii. Asa cum spuneam, friptura asta e mai usor de facut ca “pus-ul panii la copt”, dar pana sa vedem in detaliu cum se prepara, sa urmarim mai intai ingredientele necesare…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 1 ceapa verde
- 1 limeta
- 100g unt gras
- 2 lingurite pasta Wasabi
- ½ legatura coriandru sau patrunjel verde
- Sare
- Piper
- 8 felii de muschi de purcel
- 2 linguri ulei
[/list]
Mod de preparare:
Cel mai dificil lucru este obtinerea untului picant, asa ca il tratam “in extenso” in cele ce urmeaza:
Curatam si spalam ceapa verde, lamaia o spalam cu apa fierbinte si o stergem, apoi tocam marunt ceapa, radem limeta de coaja si stoarcem cam 2 lingurite de suc din ea.
Asezam untul (muiat in prealabil), coaja si sucul de limeta, precum si pasta Wasabi in blender. Rupem sau tocam grosier frunzele de coriandru si le adaugam si pe ele in blender.
“Blendam” toate ingredientele pana ce obtinem o pasta cremoasa. Adaugam in crema de unt ceapa verde tocata si asezonam din sare si piper.
Asezam pe o hartie de copt pensulata cu ulei untul picant rezultat, infasuram hartia astfel incat sa modelam un cilindru de 2, 2,5cm diametru si introducem pentru o ora la frigider sa se intareasca.
Cat asteptam sa se intareasca untul, stergem cu prosoape de hartie fripturile, le pensulam cu ulei apoi le saram si le piperam.
Intr-o tigaie neaderenta, rumenim carnea la foc iute cate 2 minute pe fiecare parte.
Fripturile le montam pe farfurii preincalzite, deasupra asezam discuri de unt picant si apoi servim imediat.
Hai ca nu a fost greu.
Pofta buna!
Nu-i rau de stiut:
Friptura merge de minune cu o garnitura de cartofi la cuptor si salata verde.
Cartofii la cuptor ii preparam astfel: fierbem cartofii in coaja 10 minute in apa clocotita cu sare, ii scurgem si ii tavalim imediat prin sare de mare grunjoasa. Ii asezam pe o tava si-i coacem la cuptorul incins pana se inmoaie.
Va mai spun o data…
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare