ProBr

Dacia Unirea Braila a invins cu 3-0 pe Sporting Liesti

Dacia Unirea Braila a invins cu 3-0 pe Sporting Liesti
Marco Enciu la al doilea gol pentru Dacia Unirea Braila
Marco Enciu la al doilea gol pentru Dacia Unirea Braila

Sâmbătă dimineață, pe terenul sintetic de la baza „Siderurgistul” din Galați, de la ora 10.30, Dacia Unirea Brăila a disputat cel de-al treilea amical din 2016 în compania echipei Sporting Liești, locul 7 în seria 1 din Liga a 3-a. Partidă câștigată de Dacia Unirea cu scorul de 3-0 (0-0) prin golurile înscrise de Marius Onofraș, Cosmin Necoară și Marco Enciu.

Meciul amical dintre Dacia Unirea Brăila și Sporting Liești s-a jucat pe parcursul a două reprize a câte 50 de minute, antrenorul Alin Pânzaru trimițând pe teren două echipe diferite în fiecare repriză, iar portarii au jucat fiecare câte 33 de minute. Evoluția din acest meci a fost mai bună decât cea din meciul cu Tulcea, dar diferența s-a făcut tot în repriza a doua, când cei de la Liești au jucat cu rezervele.

În prima repriză, când Sporting Liești jucat cu cel mai bun ”11”, meciul a fost destul de echilibrat, chiar dacă brăilenii și-au creat câteva ocazii de gol în primele 10 minute de joc. Echipa de Liga a 3-a a vrut să demonstreze că pot face față uneia dintre cele mai bune echipe din seria I și au ținut ritmul până pe finalul reprizei, când brăilenii au mai avut câteva faze periculoase de poartă. În prima repriză Muscă din 2 metri n-a reușit să trimită în poartă, Stănciulescu în loc să îi paseze în fața porții lui Nicoliță, a preferat să șuteze la poartă, din unchi, direct în portar. Cei de la Sporting au avut și ei o ocazie de gol, pe un contraatac. Nicoliță și-a mai trecut și el în cont două ocazii mari, trimițând pe lângă poartă, sau nereușind să lovească mingea din poziție bună. Ivan a trimis și el o minge cu capul, care a trecut puțin pe lângă poartă.

În repriza a doua meciul a curs practic într-un singur sens, spre poarta celor de la Liești. Pe fondul dominării clare a brăilenilor au venit și golurile. M. Iordache a centrat de pe partea dreaptă în fața porții, iar Marius Onofraș a șutat la colțul lung, deschizând scorul, 1-0 pentru Dacia Unirea Brăila. Golul al doilea a fost marcat din penalty de Cosmin Necoară, după ce un fundaș al gazdelor a lovit mingea cu mâna în careul de 16 metri. Golul 3 a venit tot dintr-o fază fixă. Gicu Iordache a pasat scurt lui Onofraș, acesta a centrat în careu, de unde Marco Enciu a reluat cu capul și a trimis mingea în poartă, 3-0 pentru Dacia Unirea Brăila. Brăilenii au mai avut și alte ocazii de a marca în repriza a doua prin Mucuță, Enciu, Paul Ioan și Onofraș, ar rezultatul final a fost 3-0 (0-0).

În prima repriză pentru Dacia Unirea Brăila au jucat: Mitrea (min. 35 Olaru) – Niță, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu, M. Dima, Pușcașu, Frunză – Muscă, S. Nicoliță. În repriza a doua au jucat: Olaru (min. 70 Leu) – Iosofache, Moroianu, Olenic, Necoară – Marin Iordache, Paul Ioan, Gicu Iordache, Onofraș – Mucuță, Enciu. N-au evoluat în acest meci Racoviță și Petean. La echipa din Liești joacă cinci foști jucători la Conpet Cireșu: Alexandru Balaban, Gabriel Preda, Alexandru Cireașă, Ilie Andrieș și Iulian Bogoș.

Următoarele meciuri ale Daciei Unirea Brăila sunt programate miercuri, 10 februarie, cu Metalul Buzău, tot pe sinteticul de la Siderurgistul, iar sâmbătă, 13 februarie, pe terenul Dunărea din Galați, cu Metalosport Galați.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •