Ingrediente:
600g ciuperci proaspete
1 ceapa medie ca marime
200 g piept de pasare
1 ou
½ lingurita cimbru ( chimen)
Sare, piper
50 ml vin alb (atentie la calitatea vinului).
Pentru cei care prefera sa faca aperitivele la bucata, adica acele aperitive din care fiecare invitat serveste cate unul, fara sa fiti nevoiti sa le taiati sau sa le serviti, ciupercile umplute sunt aperitivul ideal! Marele avantaj este ca o data terminata treaba, le puteti servi imediat, garnisite cu verdeata si cu siguranta vor face o impresie super-faina!
Ciupercile umplute, sunt un fel de mancare pe care nu il refuz? nici p?rintii, nici copiii. Si nici musafirii! De obicei folosesc ciuperci champignon, dar, daca cunoasteti ciupercile salbatice, profitati si folositi si alte tipuri de ciuperci, hribi, manatarci, ghebe, ciuperci de padure, care le puteti gasi si la supermarket. Aroma este net superioara.
Mod de preparare:
1.Cureti ciupercile de pielita si indepartezi piciorusele. Speli ciupercile si le asezi intr-un castron cu apa calduta si cu putin otet, sa nu se inegreasca. Dai pieptul de pui prin masina de tocat sau il toci la satar ( pentru cei ce vor textura mai mare). Toci ceapa marunt si o dai la calit, in putin ulei. Adaugi putina apa la ceapa dupa calire si lasi sa se reduca. Se adauga carnea si piciorusele de ciuperci taiate cubulete. Se continua calirea inca 10 minute si se lasa la racit.
2. Atunci cand compozitia s-a racit, adaugi un ou batut si amesteci. Umpli fiecare palarie de ciuperca si le asezi pe hartie de copt intr-o tava.
3. Dai la cuptor 30-35 minute si cand sunt aproape gata le stropesti cu vin si le mai lasi 5 minute.
Scoti, presari verdeata si montezi pe platou.
Se serveste cald.
Apropo, pot fi folosite ca garnitura, dar si ca antreu. Cum va e pe plac!
Sursa: Retete Culinare